top of page

Feestelijke opening padelterreinen zonder noemenswaardige lawaaihinder
HOEILAART - Feestje vandaag op de sportsite van de gemeente. De twee padelterreinen van Tennisclub De Jonge Wingerd werden nu ook plechtig in gebruik genomen. Met demonstraties, speeches, receptie en DJ-night. En wellicht zal dit laatste misschien meer geluidshinder veroorzaken dan het padel-spel zelf.

Want daar werd enige tijd voor gevreesd al kon TC De Jonge Wingerd vandaag melden dat er tot nu toe helemaal geen klachten waren. 'We hebben goede buren', klonk het blij en opgelucht. Wijzelf stonden meer dan een uur bij de courts en zijn zonder migraine huiswaarts kunnen keren.

Padel stond aanvankelijk niet op de plannen van de nieuwe sportsite. We herinneren ons de reactie van Michel Joly (voormalig Hoeilaartse N-VA voorzitter) toen die werden ontvouwd. Hij begreep destijds helemaal niet waarom deze sport niet was voorzien terwijl het zo'n opgang maakte. Nu we enkele jaren verder zijn, kreeg de man gelijk en werden vandaag twee courts ingezegend. In totaal telt Hoeilaart er nu vier want Hockey- en Tennisclub Isca opende recent ook twee niet-overdekte terreinen.


Bij zo'n opening voorts de obligate dankwoorden. Aan de gemeente Hoeilaart, de mensen van Pellikaan en Tomaspor voor de technische realisatie, Kris Lahaye van de Hoeilaartse technische dienst alsook volhardende Geert Vanderoy die namens TC De Jonge Wingerd het padelproject van begin tot einde stuurde. Wijzelf noteren volledigheidshalve nog de Vlaamse minister van sport die voor de uitbreiding van het sport- en jeugdcomplex Koldam met tennis- en padelinfrastructuur zopas 375.458, 78 euro neertelde.

Namens de gemeente drukten sportschepen Joy Sergeys (Open VLD) en burgemeester Tim Vandenput (OPen VLD) hun dank uit aan alle partners die aan dit bijzondere project participeerden wat voor een geslaagde onderneming zorgde.

Om en rond de padelterreinen wordt koortsachtig gewerkt aan een gloednieuwe turnhal, een hypermoderne sportkantine en bouwt de tennisclub een nieuw clubhuis.

(Foto's Michel Van Mullem)
97 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page