top of page

FEEST ! Vernieuwd Gemeenschapscentrum Felix Sohie werd tien jaar geleden in gebruik genomenHOEILAART - Het ontwerp en de uiteindelijke realisatie van het GC Felix Sohie hadden destijds veel voeten in de aarde. Net als bij het nieuwe Gemeenteplein of het kinderdagverblijf. Intussen zijn al deze locaties zo alledaags goed dat er nauwelijks nog geklaag is te horen. Meer nog, het gemeenschapscentrum blaast komend weekend zelfs al tien kaarsjes uit. En daarbij zeker niet te missen: The Great Belgian Songbook.


En dat wordt uitgebreid gevierd. Niet met heel veel toeters en bellen en zelfs ook niet met hele grote vedetten. Het begint vrijdag 10 juni met een Afterwork van Nerorock en daar moet je eigenlijk zelf een beetje de BV uithangen in je coolste pak. Op zaterdag laat de bib van zich horen met de inhuldiging van een gloednieuwe snuisterhoek wat dat ook moge betekenen. De zomerzoektocht 'Schatten van Vlieg' wordt gestart en je kan er Nerowafels verorberen. Geen lustrum zonder retro-expo en jawel in zaal Molenberg zal de Heemkundige Kring uitpakken met alles wat het heeft over de geschiedenis van het gemeenschapscentrum. Zaterdag en zondag te zien van 11 tot 17 uur en ook nog op maandag van 14 tot 17 uur. Een onmiskenbaar hoogtepunt wordt beslist het concert van The Great Belgian Songbook (foto) om 20u30. Geen onbekende voor wie vorig jaar naar elke aflevering van Vive le Vélo tijdens de Ronde van Frankrijk op televisie keek.


Schoonheidskuur

Jo Hermans en zijn groep brengen oer-Belgische nummers: van Louis Neefs, Adamo over Jacques Brel tot Tamino, dEus en Gabriel Rios. 'Ze benaderen die songs met veel respect, maar met een geheel eigen insteek, die nu eens swingt, dan weer poppy of klassiek klinkt', klinkt het. 'Een echte ode aan ons eigen muzikaal erfgoed. Of zoals Jan Delvaux het treffend verwoordde: The Great Belgian Songbook is een schoonheidskuur voor Belgische evergreens en vergeten parels. Jo Hermans op bugel en trompet wordt bijgestaan door Jean-François Assy op cello, David Thomaere op piano en Marc Bonne op drums'. Tickets kosten 12 euro aan de kassa en 10 euro in voorverkoop.Zondag 12 juni om 11 uur volgt een feestelijke receptie met op het menu het Ruusbroeckoor en Nero's Muzikanten. En als we ons niet vergissen gaan ze daar ook de Hoeilaartse parels uitreiken. Dubbel feest dus.

Meer info: telefoon: 02 657 05 04. E-mailadres: vrijetijd@hoeilaart.be


48 weergaven0 opmerkingen
bottom of page