top of page

Fedasil Overijse kreeg kleurige toegangOVERIJSE - Onder begeleiding van een kunstenaar en gefinancierd door de gemeente Overijse, gaven de jongens van het opvangcentrum samen met jongeren uit de buurt de toegang tot hun verblijf een heel andere look.

'Symbolisch goed gemikt want je ziet er zowel de Druivenstreek als de Afghaanse bergen in', klinkt het. 'Maar vooral ook fleurig en dat is de instelling waarmee we in 2023 samen met jullie weer aan de slag willen'.

Het opvangcentrum in Overijse is één van de Belgische centra voor verzoekers om internationale bescherming in België die rechtstreeks worden beheerd door Fedasil. Het is een open opvangcentrum dat plaats kan bieden aan zo’n 65 niet-begeleide minderjarigen. Het centrum bevindt zich in een vroeger rust- en verzorgingstehuis. Ongeveer 40 personeelsleden staan in voor de goede werking: maatschappelijk werkers, opvoeders, onthaalmedewerkers, verpleegkundigen, logistiek medewerkers, animatoren …. Het opvangcentrum voorziet immers niet alleen in de dagelijkse basisbehoeften (zoals onderdak, voedsel en kledij), verzoekers om internationale bescherming krijgen ook sociale, juridische en medische bijstand. Bovendien organiseert het centrum intensieve opleidingen Nederlands en verschillende workshops in verband met maatschappelijke oriëntatie.


123 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page