top of page

En toen werd het stil bij De Laatste Match van Ivan Lendl



HEVERLEE/OVERIJSE - Bij de plotse dood van Lander Segers (48) lijken de media vooral te focussen op het gevaar van een hitteslag. Lander was ook niet enkel de broer van, enkel de zoon van, maar evenzeer een geïnspireerde zanger met meer dan alledaags stemgeluid.

Akkoord, De Laatste Match van Ivan Lendl zou op korte termijn het Koning Boudewijnstadion niet hebben kunnen vullen. In de zomer van 2018 wist deze eigenzinnige band ons echter dermate te bekoren dat we daar toen in superlatieven over schreven en een reeks bijhorende foto's maakten. Ook al op Tropiscala, maar dan nog op het Begijnhofplein. Innemend Vlaams tekstmateriaal op toon gezet met een instrumentarium bediend door erg talentvolle musici die her en der populariteit verworven in De Druivenstreek via andere al dan niet professionele bezigheden.


Ontdaan

De Laatste Match van Ivan Lendl bouwde een fraai repertoire uit van nummers die stonden als een huis. Lander Segers (Heverlee), Steve Lacourt (Ottenburg), Peter Marchal (Neerijse), Geoffrey Heyrbaut (Heverlee), en Tim Janssen (Overijse (BE) zijn/waren die laatste match. Dat Lander daar afgelopen weekend uit werd weggerukt, sloeg in als een bom. De reacties spraken voor zich: velen zijn flink ontdaan door dit erg droevige nieuws. Hij laat familie, vrienden, collega's, muziekliefhebbers en een hoop schoolkinderen achter. En dat wilden we nog even in het voetlicht zetten. Ook met enkele van de concertfoto's van weleer uit dat Overijses concert op het Begijnhofplein.


(Foto's Michel Van Mullem)











308 weergaven0 opmerkingen
bottom of page