top of page

Elf novemberviering in de Onze-Lieve-VrouwekerkHULDENBERG - Elk jaar herdenken ze ook in Huldenberg op 11 november het einde van de Eerste Wereldoorlog en bij uitbreiding álle oorlogsslachtoffers. In de Verenigde Staten spreekt men van Veterans Day. Huldenberg staat die dag stil bij de lokale helden en slachtoffers uit beide wereldoorlogen.

'We betuigen ook ons respect voor zij die in verdriet achterbleven', klinkt het.

'Ook vandaag is de lijst van oorlogen, overal ter wereld, nog lang. Vaak zinloos, dikwijls brutaal, maar finaal altijd ten koste van vele onschuldige slachtoffers', luidt het vanuit Huldenberg. 'Gedood of verminkt omdat ze toevallig langsliepen, een andere taal spreken of uit een ander land of groep komen. Zo ook in Oekraïne. Sinds het begin van het conflict vangen we in Huldenberg vluchtelingen op. Nogmaals onze grote dank voor alle vrijwilligers die belangeloos hun deur open stelden'.


De 11 novemberviering vindt dit jaar plaats in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Huldenberg. Koninklijke Fanfare De Ware Vrienden/Catena en het Koninklijk Vocaal Ensemble Sint-Cecilia luisteren de herdenking op. Men gaat stilstaan bij het verhaal van een Oekraïense dame. Voorts zal schrijver en dichter Charles Ducal treffende gedichten voorlezen en vertelt hij over zijn ervaringen in het Vluchtelingenhuis van Leuven. De herdenking wordt geleid door diaken Johan Van der Vloet. Het college van burgemeester en schepenen, de verschillende oudstrijdersorganisaties en sympathisanten zullen aanwezig zijn. Iedereen is van harte welkom. Het bestuur nodigt alle aanwezigen meteen na de viering uit voor een kleine receptie. Ook in alle deelgemeenten worden herdenkingsbloemstukken neergelegd.


Vrijdag 11 november om 10:00 in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Huldenberg

13 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page