top of page

Een buurtpark voor de mensen van EizerOVERIJSE/EIZER - De voordelen van groene longen in de vorm van publieke tuinen en parken in dorpskernen zijn de laatste jaren steeds meer aan het licht gekomen. Ze dragen bij aan de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van een plaats om te wonen, te verblijven en te werken. Onlangs legden de bevoegde instanties de conceptplannen voor aan de buurtbewoners, de dorpsraad en omwonenden in Eizer

'De parken, groenstroken en het water vormen samen de groene longen die helpen tegen de versnelling van negatieve klimaateffecten', zegt Sven Willekens (Open VLD/Groen) Schepen publieke Ruimte Overijse. 'Een vergroende publieke ruimte vormt een ontmoetingsplek voor inwoners, jong en oud, families en jongeren. Dit zijn plekken om te ontspannen en te genieten in de buitenlucht .Vlaanderen verstedelijkt daarom vindt het gemeentebestuur van Overijse dat het belangrijk is dat Overijse en zijn gehuchten leefbaar en groen blijven. En het groen speelt hier in Eizer een grote rol in. En allemaal zeer centraal gelegen naast de kerk en de Chiro- en Bloetslokalen. En op wandelafstand van de De Fraat en de School. Kortbij en toegankelijk. 'een buurtpark voor de mensen van Eizer' Dat is in tijdens coronatijd nog duidelijker geworden: de parken en groene buitenruimtes en de natuur levensnoodzakelijk zijn. De mensen hebben behoefte aan natuur of groen, maar tegelijkertijd aan een plek om mensen te ontmoeten. En laat de deze locatie in hart van Eizer achter de Kerk daar nou een mooie omgeving voor zijn." aldus Willekens.

De mensen kunnen de komende dagen hun opmerkingen en bevindingen geven via het openbaar onderzoek of andere informatiekanalen ingezonden worden. Alle input wordt gebundeld en geanalyseerd om nadien te verwerken in de finale versie van de nieuwe groene long in het hart van Eizer.

Het plan is om tegen volgende zomer het project open te stellen voor het publiek.


125 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page