top of page

Duisburgse dorpsfeesten met Guy Swinnen, Laura Lynn en vernieuwde tentoonstelling



DUISBURG - Het programma van de Duisburgse feesten van augustus 2022 is bekend. Blikvanger is de vernieuwde Druiven-, Bloemen- en Kunsttentoonstelling ‘Onze Druivenstreek’ in de Sint-Katharinakerk. Op de affiche verder ondermeer de Guy Swinnen Band (Foto), Jeuk Meespeeltheater, Bravoer en Laura Lynn.

Tijdens het eerste weekend kan je op zaterdag en zondag zowel deelnemen aan een Druivenfietstocht als aan een Druivenwandeling. Feesten en dansen doe je op de Rimpelavond op vrijdag en de Per Totalfuif op zaterdag. Verder staan sportieve activiteiten op het programma zoals de Mutotoloop, een kubbstornooi met jeneverbar, een kegel- en een volleybaltornooi. Het tweede weekend trekt de Guy Swinnen Band op vrijdagavond de feesten op gang. Op zaterdag is de Belevings- en proevertjesmarkt de place to be met heerlijke lokale producten en standjes van verenigingen. De bijhorende workshops gaan dit jaar ook de sportieve toer op dankzij de sportverenigingen. Naar de avond toe warmen Marigo Bay en coverband Tracy Lane het publiek alvast op tot wat later de party met dj Wim losbarst.


Oberbayern

Op zondag ontwaakt Duisburg zoals gewoonlijk met een ontbijt en het aperitiefconcert van de harmonie Sint-Katharina. In de namiddag brengt het Jeuk Meespeeltheater alle kinderen letterlijk in beweging. De Grote Prijs Jules Aerts voorziet voor het eerst een wielerwedstrijd voor de elite vrouwen. En dan hult Duisburg zich helemaal in Oberbayern-stijl met bijhorende fanfare, quiz en optreden. Op de après-skiparty, waar gepaste kledij is toegestaan, leggen drie dj’s vanaf 22 uur het ene na het andere schijfje op de draaitafel. Maandag 15 augustus gaat van start met een eucharistieviering, gevolgd door een aperitiefconcert door Bravoer. Na het heerlijke varken aan ’t spit is het tijd voor The Masked Karaoke Duisburg. Ga aan de hand van tips en muzikale acts op zoek naar de identiteit van de Duisburgenaren die hun knapste outfit hebben bovengehaald. De feesten kennen tot slot een afsluiter met Laura Lynn en het traditionele Duisburg Zingt.

De feesten in Duisburg lopen over twee weekends met dat van de 15e als hoogtepunt.

64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page