top of page

Druivenfeesten verliezen vaste waarden niet uit het oogOVERIJSE - De organisatoren van de Druifenfeesten in Overijse stuurden ons het programma 2022 in een thema-indeling die vooral zinnenprikelend wil zijn. Laat het een hulp zijn in je keuze naast alle grote en kleine podiumgebeurtenissen en optredens. Daar gaan we...


Druivenfeesten volgens de tradities


Opening

Onder het toeziend oog van de Reuzen worden de Druivenfeesten officieel geopend door de burgemeester en schepenen. Nadien worden de gloednieuwe Druivenambassadeur en Vice-Druivenambassadeur aangekondigd, en weten we meteen wie komend jaar onze Druivenstreek mag vertegenwoordigen.


Rommel- en verenigingenmarkt

In de S-Bocht kan je snuisteren tussen de schatten van anderen op de rommelmarkt. In de Stationsstraat kan je onze vele verenigingen beter leren kennen.


Aperitiefconcert – zondag 21 augustus om 11 uur

Drie lokale harmonieën – Overijse Concert Band, KH Sint-Martinus, KF Sint-Rochus – geven het beste van zichzelf. Traditiegetrouw neemt de Druivenambassadeur even het dirigeerstokje over tijdens de Druivenmars.


Druivenstoet – zondag 21 augustus om 14 uur

Altijd weer een van de hoogtepunten: de Druivenstoet! Nieuw dit jaar is de volgorde: we gaan van start met de folkloristische stoet waarin verschillende verenigingen het beste van zichzelf geven. Daarna volgt de reclamestoet met tal van handelaars die hun beste beentje voorzetten.

Stem tijdens de stoet op je favoriete praalwagen

Welke vereniging verdient volgens jou de publieksprijs ter waarde van 400 euro, geschonken door EvenementO? Surf op 21 augustus voor 17 uur naar www.druivenfeesten.be en breng je stem uit. Nieuw: dit jaar kan je op alle verenigingen uit Overijse stemmen, met of zonder praalwagen!


Druivententoonstelling – doorlopend

Kom onze lokale trots in volle glorie bewonderen! Onze serristen stellen hun knapperige, sappige, zoete druiventrossen tentoon in bezoekerscentrum Dru!f. Bekijk tegelijk ook de expo ‘In de voetsporen van een echte serrist’ waarin je met Augmented Reality terug in de tijd gaat, naar de hoogdagen van de druiventeelt.


Finale Code 3090 – dinsdag 23 augustus om 17 uur

Ondertussen ook een traditie: de ontknoping van Code3090, het spannende dorpsspel dat Overijse elke zomer in de ban houdt.


Slotshow – woensdag 24 augustus om 20 uur

In “Zingend Prikkelend” slaat de Swing Shift Big Band de handen in elkaar met enkel zoete lokale stemmen: Wim en Charles, Stoomboot en Tiany zorgen voor een geknipte afsluiter.


Druivenfeesten voor families


Kapitein Winokio – zaterdag 20 augustus om 14 uur

De Paul McCartney van het Vlaamse kinderlied komt weer naar Overijse, en hij brengt natuurlijk ook mevrouw De Poes en hun collectief van vingervlugge zeebonken mee. Schudden met die billen!


Initiatie meerkamp – zaterdag 20 augustus om 15 uur

Voor de druivenrace start, kunnen kinderen en G-sporters meedoen aan een initiatie meerkamp in het atletiekpark Den Heurk.


Kids Royal Kindernamiddag – maandag 22 augustus om 13 uur

Op maandagnamiddag zijn kinderen baas op het Stationsplein! Spring in het rond in het springkastelendorp, tune je eigen tent op de tipi-weide, ... Keuze te over!


Familiewandeling PASAR – dinsdag 23 augustus om 14 uur

Deze wandeling brengt je via kleine kronkelende steegjes en pleintjes langs open plekken, donkere bossen en weidse weilanden. En dat allemaal in het centrum van Overijse! Je maakt kennis met het glooiende landschap van de IJsevallei en ontdekt leuke weetjes over onze gemeente. Bij de start kan je kiezen tussen een traject van 4 of 8 km.


Kermis – doorlopend

Eendjes vangen, snelheid pakken op de rups, muntjes verzamelen in het lunapark, knuffelbeertjes schieten voor je liefje, … een bezoekje aan de kermis hoort er ook bij!


Druivenfeesten voor iedereen!


Kids With Buns + Omdat Het Kan Soundsytem ft. Average Rob + Full House – maandag 21 augustus vanaf 22 uur

De dromerige slaapkamerpop van Kids With Buns zorgt voor een feeërieke opwarmer, gevolgd door de aanstekelijke ambiance van Omdat Het Kan Soundsytem ft. Average Rob. Lokale dj’s Full House vervolledigen de line-up, klaar om er een echt feest van te maken.


Real Time Band, Garry Hagger en Marc Dex – dinsdag 23 augustus om 14 uur

Een geweldige live-band vergezeld van 2 topstemmen: een gouden combinatie die sprankelende hits van vroeger brengen.


Wandeling ‘Vroeger en nu’ – dinsdag 23 augustus om 13 uur, vertrek aan WZC Mariëndal

Deze rustige wandeling door het centrum neemt je mee naar het Overijse van vroeger, met talloze verhalen uit onze dorpsgeschiedenis. Tegelijk wordt ook mantelzorg aangehaald, en wat dit betekent voor de verzorger en verzorgende.


Scoutsdorp – vrijdagavond tot zondagavond

Elk jaar opnieuw weet de Scouts ons te verrassen, zowel met hun indrukwekkende sjor-bouwwerken als met de sfeer en gezelligheid in het scoutsdorp. Net als vorig jaar zetten ze hun tenten op rond 't Kasteeltje, waar ze ons 3 dagen lang verwennen met optredens, bingo, barbecue en meer.

Op hetzelfde terrein vind je ook de bar van Snowaves en de Chouffekes terug, voor nog meer feestgedruis.


Druivenfeesten voor fijnproevers


Jaar- en streekproductenmarkt – maandag 22 augustus om 17 uur

Tijdens de Jaar- en Streekproductenmarkt op is het gezellig kuieren langsheen verschillende standjes, kraampjes en animatie. Nieuw dit jaar is de timing: de jaarmarkt vindt plaats van 17 tot 21 uur, zodat je ook na het werk nog kan komen snuisteren en proeven.


Jazz met Pit: Cinema Paradiso – zondag 21 augustus om 20 uur

Jazztrio Cinema Paradiso brengt muziek waaruit rust, muzikale vrijheid en speelsheid spreekt. Kurt Van Herck (sax), Eric Thielemans (drums & percussie) en Willem Heylen (gitaar & efx) gaan aan de slag met de composities van Paul Motion, afgewisseld met eigen werk en improvisaties. Getipt door Jazz met Pit!


Verbroederingshuis en – kelder

Dorst gekregen? Dan kan je terecht bij in de pop-up verbroederingskelder in de ingang van het Groothuys. Op vrijdag, zaterdag en zondag kan je wijnen komen proeven uit onze verbroederingsgemeenten in het Groothuys (tegenover de kerk) en op maandag, dinsdag en woensdag vind je ons terug in de vertrouwde verbroederingskelder.


Druivenverkoop – doorlopend

Wie onze lokale trots wil proeven, kan bij Ferm Regio Druivenstreek terecht. Je vindt hen op 20, 21, 22 en 24 augustus terug in de buurt van de kerk


Picknick – doorlopend

Deze zomer kan je een picknickmand vol lokaal lekkers bestellen om gezellig van te genieten op een pittoreske locatie. Ook tijdens de Druivenfeesten kan dit natuurlijk. Info en bestellen kan via www.overijse.be/picknick


Druivenfeesten voor sportfanaten


Druivenrace – zaterdag 20 augustus om 16 uur

In deze relay-wedstrijd lopen teams van 4 toertjes doorheen het centrum. Welke ploeg wordt dit jaar de winnaar?


Overijse danst – maandag 22 augustus om 14 uur

Maandagnamiddag kan je je danspasjes komen opfrissen op het Begijnhof. De drie dansscholen van Overijse – Coreo, Deadline Dance en X-Plosion Dance, geven open les voor jong en oud. Aan het eind volgt een sprankelend showmoment op het groot podium.


Fietstocht ‘Van druif tot wijn’ – maandag 22 augustus om 14 uur

Deze recreatieve fietstocht gaat langs de mooiste plekjes van Overijse en omstreken. Via landelijke wegen en serres ontdek je meer over de druiven- en wijncultuur. Traject +/- 30 km.


Druivenkoers en Koerscafé – woensdag 24 augustus om 14 uur

De Druivenkoers rijdt nu al voor de 62ste keer door onze gemeente, langs tal van pittige bergjes en uitdagende kasseistroken.

Wie zich helemaal wil onderdompelen in de wielersfeer kan terecht in het Koerscafé op het Justus Lipsiusplein. Van hier heb je de ideale plek om je wielerhelden in de S-bocht te zien strijden voor de eerste plek.

Verdere informatie over de verschillende parcours en verkeersaanpassingen vind je op www.overijse.be/druivenkoers.


Tot slot voegen wij er de diverse concerten aan toe...

vrijdag 19/8 : Absynthe Minded - Begijnhof - 20 uur

vrijdag 19/8 : Roland Van Campenhout - Justus Lipsiusplein - 22 uur

zaterdag 20/8 : Kapitein Winnokio - Begijnhof - 14 uur

zaterdag 20/8 : The Pixels - Justus Lipsiusplein - 15 uur

zaterdag 20/8 : Team Latino - Justus Lipsiusplein - 20 uur

zaterdag 20/8 : Sam Gooris & Bart Kaël - Begijnhof - 22 uur

zondag 21/8 : Blue Thrill - Begijnhof - 17 uur

zondag 21/8 : Cinema Paradiso - Justus Lipsiusplein - 20 uur

zondag 21/8 : De Mens - Begijnhof - 22 uur

maandag 22/8 : Overijse Danst - Begijnhof - 14 uur

maandag 22/8 : De Bonanza's - Justus Lipsiusplein - 20 uur

maandag 22/8 : Kids with Buns - Begijnhof - 22 uur

maandag 22/8 : Omdat het kan Soundsystem ft Average Rob - Begijnhof - 23 uur

dinsdag 23/8 : Real Time Band & Garry Hagger & Marc Dex - Begijnhof 14 uur

dinsdag 23/8 : The Skadillacs - Justus Lipsiusplein - 20 uur

dinsdag 23/8 : De Kreuners - Begijnhof - 22 uur

woensdag 24/8 : Koerscafé - Begijnhof - 14 uur

woensdag 24/8 : Slotshow Zingend prikkelend - Swing Shift Band & Wim & Charles & Stoomboot & Tiany - Begijnhof - 20 uur


(Foto Michel Van Mullem)

119 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page