top of page

Druivenfeesten 2024: Overijsenaren in de wolken om zoveel Vlaams zangtalentOVERIJSE - De kick-off van de komende Druivenfeesten vond donderdagavond plaats op de zesde verdieping van De Vuurmolen. Alle aanwezigen zaten met hun hoofd ietwat in de wolken en toeval of niet: laat dat nu uitgerekend het thema van die feesten zijn.

En omdat Overijse kost wat kost het label 'Kindervriendelijke Gemeente' in huis wil halen, zijn het ook de kinderen die het thema dit jaar mochten bedenken naast nog een aantal andere feestitems om hun doelgroep royaal te bedienen. Nu nog de link leggen met de tafeldruif waar het allemaal ooit om begon en het feest kan van start. Op deze intro-avond merkten we nauwelijks een serrist. Hoe dan ook, de druif zal vast en zeker in de jaarlijkse Druivenstoet present zijn alsook op de druivententoonstelling in het bezoekerscentrum. Da's vaste prik.

'Misschien voor velen de normaalste zaak van de wereld en toch kan ik jullie zeggen dat het geen evidente oefening was, maar de Druivenfeesten blijven voor iedere bezoeker gratis, liet feestenschapen Leo Van den Weyngaert (OV2002/N-VA) zich ontvallen. 'Dit vraagt enerzijds van de gemeente een grote inspanning maar ook dankzij onze sponsors die hierin cruciaal zijn. Ik zou hen dan ook heel erg willen bedanken voor hun inspanningen'.

En inderdaad met namen als Metejoor, Intergalactic Lovers, Natalia, Jef Neve, Gunther Neefs, Stan Van Samang,... moet je diep in de beugel tasten en dan hebben we het nog niet eens over andere te verwachten interessante artiesten die niet zo vaak in dit circuit aantreden maar die niemand zich zal beklagen.Beats

De feesten grijpen plaats van donderdag 22 tot en met dinsdag 27 augustus 2024 en naast een pleiade aan Vlaams zangtalent krijgen de Overijsenaren de traditionele ingrediënten op hun feestenbord: de Druivenstoet, de marktdag, de Druivenrace, het Scoutsdorp, het aperitiefconcert, de Druivententoonstelling, …

Metejoor trapt de feestelijkheden op donderdagavond af op het Begijnhof. Het vaste tweede podium aan het Justus Lipsiusplein ruimt die avond eerst baan voor de zwoele beats van Uphill Sound na de officiële opening en de bekendmaking van de nieuwe Druivenambassadeur.

'Vrijdag staat alles in teken van de koers. De Druivenkoers zorgt zoals altijd voor een spannende wedstrijd en ook de Dorpelingenkoers van de Zesdaagse van de Druivenstreek brengt extra wielerpret met zich mee', liet Van de Weyngaert weten. 'Op muzikaal vlak brengt The 80’s Band het beste van de mooie jaren tachtig naar het Justus Lipsiusplein. Op het Begijnhof zorgen Intergalactic Lovers dan weer voor pop-rock van de bovenste plank met de troostende stem van Lara Chedraoui. Ook de rest van het weekend belooft veel goeds, met zaterdag Nederlandstalige parels bij Jean et Les Flamands en de zuiderse vibes van Tumbao Cubano op het Lipsiusplein. Ook Natalia, de parel uit de Kempen, komt langs om het Begijnhof in vuur en vlam te zetten. Overdag kan jong (en iets ouder) mee komen zingen met Scaletta Kids, het kinderkoor van het bekende Scala'.


Hemels slot

Zondag komt niemand minder dan Jef Neve naar het Lipsiusplein waardoor de Druivenfeesten plots een compleet andere muzikale toer op gaan. Op het Begijnhof pakt Stan Van Samang uit en dat is dan weer voor het bredere publiek. Maandag staat Kids Royal op het programma, met de Ketnetband als hoogtepunt. ’s Avonds kan er gedanst worden op het Begijnhof met dj api en Audiowave en MC Rim. Dinsdagnamiddag zorgt Günter Neefs voor een rustiger muzikaal intermezzo op het Begijnhof. Tijdens het Hemelse Slot is het de beurt aan Bar Clochard om nog een laatste keer een feestje in gang te steken, met nadien DJ Tommy V en DJ Droppie achter de draaitafels.


Meer over de artiesten en activiteiten, en alle praktische info, vind je op www.druivenfeesten.be.


Zoals altijd zijn alle optredens en activiteiten helemaal gratis!
190 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page