top of page

Dirk Dewolf, Administrateur-Generaal van het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid in mei met pensioenDirk Dewolf, Administrateur-Generaal van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid en Overijsenaar in mei met pensioen

OVERIJSE - Dr. Dirk Dewolf (foto) gaat in mei met pensioen. Dewolf was negen jaar lang administrateur-generaal van het Vlaams Agentschap Zorg en gezondheid. Overijsenaren kennen hem als voormalig CD&V-schepen.

Tijdens de voorbije pandemie was Dewolf regelmatig aan het woord in interviews in kranten of actualiteitsprogramma's op TV. 'We wisten dat er een risico was op ernstige epedimieën, maar we dachten niet dat we logistiek zo snel op onze limieten zouden botsen', vertelt Dirk Dewolf dit weekend in De Standaard. 'Niet alleen hier, maar globaal was er onvoldoende capaciteit. Nu beseft men dat het niet goed is om zo afhankelijk te zijn van het buitenland voor beschermingsmateriaal. Als puntje bij paaltje komt, is zelfs de Europse solidariteit vaak een lege doos, en spelen nationale sentimenten op'. Waarop de dokter zich pessimistisch uitlaat over wat nog kan komen:'Een volgende pandemie komt er zeker. Die zal geen honderd jaar op zich laten wachten en ze zal zeker ook groter zijn, onder meer door het toegenomen vliegverkeer, groeiende megasteden en contacten tussen mens en dier'.


Trektocht

Dirk Dewolf bedankt voor mogelijke nieuwe opdrachten. Met zijn zoon wil hij op trektocht in het Engelse Cornwall. En als zijn gezondheid het toelaat wil hij ook nog de Via Francigena afwandelen, een bedevaartsroute van Canterburry naar Rome.

Wij koesteren herinneringen aan een aimabele man die met de trein van en naar zijn dagtaak trok. Eens in Groenendaal stapte hij, sportief als hij is, op de fiets om de laatste kilometer af te malen tot aan zijn thuisadres. Tijdens de Druivenfeesten in Overijse trakteerde hij me ooit op oliebollen nabij de eindstreep. Dat zijn simpele dingen en ze sieren soms de mensen die op een dag een topfunctie bekleden.. Ze blijven zichzelf en van uitzonderlijke kwaliteiten.


71 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page