top of page

'De Witte Raaf' nieuw buurthuis wordt warm nestTERVUREN - Voorbije weekend werd aan de Edouard Hubertlaan 106/1 een gloednieuw buurthuis boven de doopvont gehouden. De Witte Raaf werd feestelijk geopend met een receptie en heel wat randanimatie.

In het buurthuis zijn vrijwilligers van binnen en buiten de wijk aan zet. Buurtwerker Wendy Van Maele, van de dienst welzijn van het Sociaal Huis, ondersteunt hen daarbij. Samen zullen ze activiteiten organiseren door en voor de buurt. En als je wil meewerken, kan dat want er zijn steeds handen tekort.

'Het buurthuis is een plaats waar ontmoeting over verschillende leefwerelden heen centraal staat: tussen jong en oud, tussen arm en rijk, tussen bewoners en de gemeente en haar voorzieningen', luidt het. 'De buurtwerker fungeert als brugfiguur. Op die manier hoopt het Sociaal Huis de samenhang te versterken, de zelfredzaamheid te verhogen, vereenzaming tegen te gaan en sociaal isolement van kwetsbare bewoners te doorbreken'.


Dienstverlening

Elke maandag organiseert buurtwerker Wendy het ontmoetingsmoment "Het Warme Nest", een vrij inloopmoment in het buurthuis. Koffie en thee zullen klaar staan. Wie dat wenst, kan op dat moment bij haar terecht met persoonlijke vragen over een bepaalde dienstverlening of louter voor een babbel. Zij kan je verder wegwijs helpen en je in contact brengen met allerlei diensten.102 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page