top of page

De Schrijfwijzen 2022: geen klassiek dictee, wel laagdrempelig taalspelHULDENBERG - Vrijdagavond 7 oktober start om 20 uur stipt in Cultuurzaal Den Elzas, 'De Schrijfwijzen' . Het gaat om een tof spel in drie rondes voor íédereen die graag speelt met letters. 'Je hoeft zeker geen spellingkrak te zijn om mee te doen', luidt het geruststellend.

Creatief Schrijven vzw, de Vlaamse bibliotheken en de krant De Standaard dagen iedereen uit om mee te spelen met De Schrijfwijzen. Géén klassiek dictee vol tongbrekers en hersenkrakers. Wél een ludiek en laagdrempelig taalspel voor iedereen die van het Nederlands en taalraadsels houdt. 'De Schrijfwijzen start om 20u stipt en dat simultaan in meer dan 80 bibs over heel Vlaanderen en Brussel', klinkt het. 'Trommel je taalminnende vrienden op en speel mee! Inschrijven is gratis. Wat valt er te winnen? Toffe prijzen en eeuwige roem! De winnaars van alle bibliotheken en van het online taalspel van De Standaard nemen het tegen elkaar op tijdens de grote finale van De Schrijfwijzen in Antwerpen'. Inschrijven kan via deze link: https://forms.gle/jhtKDwBdxFUv1yYh6


Oefendictees

Graag wat oefenen? In samenwerking met VRT schotelt vzw Creatief Schrijven je een aantal oefendictees voor. Zo leest taaladviseur Ruud Hendrickx een fragment van de dicteetekst van vorig jaar voor; het verhaal 'Dolly' van Annika Cannaerts. Hoe zit het nu weer met d en t? Wanneer schrijf je al dan niet een tussen -n- of een trema? En moet een woord nu al dan niet aan elkaar? Dat en veel meer krijg je nog eens duidelijk op een rij gezet tijdens de gloednieuwe online cursus 'Foutloos spellen' van Creatief Schrijven vzw. De ideale opwarmer.

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page