top of page

De ‘Retrospectieve Jos Daemen’ schenkt aan goede doelenHOEILAART - Door het aan de man brengen van het boek 'Retrospectieve Jos Daemen’ kunnen de initiatiefnemers intussen zoals aangekondigd enkele goede doelen spijzen. Zo gaat de ronde som van 500 euro naar de scoutsgroep Akabe en 150 euro naar koffiebar Baraka.

'Net iets meer dan een jaar oud is ie, de retrospectieve Jos Daemen. Voor wie er nog niet van gehoord heeft, een prachtig boek over het leven en vooral over de werken van pentekenaar Jos Daemen', klinkt het. 'De artistieke evolutie die hij doormaakte gedurende 40 jaar pentekenaarschap wordt in 4 periodes besproken en geïllustreerd aan de hand van 100 pentekeningen. Het had heel wat voeten in de aarde om de financiële balans positief te krijgen. ‘In eigen beheer’ is immers niet zo vanzelfsprekend voor groentjes zoals wij. Maar ziehier, intussen hebben we een (eerste) mooie som van 650€ bereikt en zoals beloofd zullen we die ook schenken aan het goede doel'.


Sint-Clemenskerk

Een eerste project dat steun krijgt is de scoutsgroep Akabe, een jongerengroep onder de vleugels van de scouts, dewelke zich richt op kinderen met een beperking. 'Een mooi initiatief dat we graag met 500€ zullen sponsoren'. Daarnaast gaat 150€ naar koffiebar Baraka, voor de aankoop van een nieuwe koffiemachine. Baraka staat gewoontegetrouw met een stand op de druivenfeesten en ondersteunt op haar beurt verschillende goede doelen. En bovendien, het moet gezegd, is de koffie superlekker. Wie bij de overhandiging van de cheques wil zijn, kan op zondag 18/9 om 14u op de kunsttentoonstelling in de kerk van Hoeilaart terecht. 'Er zal ook heel wat te ontdekken zijn, want zowel Koninklijke Kunstkring Hoeilaart als Vrij Kunstatelier Vosdelle laten je genieten van hun mooiste werken. En dit voor de eerste keer in het originele decor van de Sint-Clemenskerk', aldus nog de familie Daemen.

136 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page