top of page

De Laatste Match van Ivan Lendl neemt afscheid van frontman Lander Segers in uitverkochte Bosuil
OVERIJSE/JEZUS-EIK - De Laatste Match van Ivan Lendl neemt afscheid van hun zanger, van hun publiek en van zichzelf. Na het plotse overlijden van Lander Segers (foto) afgelopen zomer, kan deze groep uit de Druivenstreek niets anders dan hun project vaarwel zeggen.

Natuurlijk in de Bosuil, waar Lander naar de Chiro ging, waar de groep repeteerde en plannen gesmeed werden. Dat afscheid grijpt op donderdag 16 februari plaats. Het concert was in geen tijd uitverkocht... Maar er is nu een wachtlijst. Je weet maar nooit.


Verslagenheid

Niemand minder dan Niels Boutsen (Stoomboot), Lennart Maes, broer Iwein Segers, én producer Koen Buyse van Zornik vervangen éénmalig de gouden stem van de gewezen frontman. 'Feest nog één keer mee op het beste van de afgelopen 12 jaar. Game, set, Laatste match', klinkt het.

Op 11 juli 2022 schreven wij: 'Lander Segers, broer van Lennart en Iwein Segers en papa van Warre en Nette, zoon van Geert overleed afgelopen zaterdag in Spanje en op weg naar Compostella. Dat meldde Geert Segers, iconisch radio- en TV-presentator. De Overijsenaren konden Lander en zijn band, De Laatste Match van Ivan Lendl, nog op het podium zien van Tropiscala dit jaar. De verslagenheid is groot bij iedereen die hem kende'.


Talentvol

En een dag later: 'Bij de plotse dood van Lander Segers (48) lijken de media vooral te focussen op het gevaar van een hitteslag. Lander was ook niet enkel de broer van, enkel de zoon van, maar evenzeer een geïnspireerde zanger met meer dan alledaags stemgeluid. Akkoord, De Laatste Match van Ivan Lendl zou op korte termijn het Koning Boudewijnstadion niet hebben kunnen vullen. In de zomer van 2018 wist deze eigenzinnige band ons echter dermate te bekoren dat we daar toen in superlatieven over schreven en een reeks bijhorende foto's maakten. Ook al op Tropiscala, maar dan nog op het Begijnhofplein. Innemend Vlaams tekstmateriaal op toon gezet met een instrumentarium bediend door erg talentvolle musici die her en der populariteit verworven in De Druivenstreek via andere al dan niet professionele bezigheden. De Laatste Match van Ivan Lendl bouwde een fraai repertoire uit van nummers die stonden als een huis. Lander Segers (Heverlee), Steve Lacourt (Ottenburg), Peter Marchal (Neerijse), Geoffrey Heyrbaut (Heverlee), en Tim Janssen (Overijse (BE) zijn/waren die laatste match. Dat Lander daar afgelopen weekend uit werd weggerukt, sloeg in als een bom. De reacties spraken voor zich: velen zijn flink ontdaan door dit erg droevige nieuws. Hij laat familie, vrienden, collega's, muziekliefhebbers en een hoop schoolkinderen achter. En dat wilden we nog even in het voetlicht zetten. Ook met enkele van de concertfoto's van weleer uit dat Overijses concert op het Begijnhofplein'.

(Foto's Michel Van Mullem)107 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentit


bottom of page