top of page

De IJse doet het goed in Hoeilaart.

HOEILAART – De waterkwaliteit van de IJse is er de laatste jaren zichtbaar op vooruit gegaan. De gemeente wil dat zou houden. Ook jij kan daarbij helpen. De analyseresultaten van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en de soorten vis die vissersclub De Luchtvangers in de gemeentevijver aantreft, tonen aan dat de IJse het goed doet in Hoeilaart. Ook in de Kasteelstaat zijn bijvoorbeeld weer waterplanten, insecten en kleine visjes te zien.


De gemeente betreurt dan ook te moeten vaststellen dat er in de IJse soms nog bouw- en andere afvalstoffen gestort worden. Merk je dergelijke sluikstorten en -lozingen op?

Laat het dan weten aan het infopunt Water van de provincie Vlaams-Brabant. Het beheer van de IJse, een onbevaarbare waterloop van categorie 2, valt onder de verantwoordelijkheid van de provincie.


Tips

Waarmee hou je best rekening als je langs een waterloop woont of bouwt? Wat met afsluitingen, beplantingen en onkruidbestrijding? Het antwoord op deze en andere vragen en een nuttige brochure voor oeverbewoners, zijn te vinden op de webpagina van het infopunt Water.


Infopunt Water van de provincie Vlaams-Brabant:

· Tel. 016 26 75 02

· E-mail: infopuntwater@vlaamsbrabant.be

· Meldingsformulier en nuttig info:

www.vlaamsbrabant.be/nl/natuur-en-milieu/waterlopen/infopunt-water


4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page