top of page

De enige echte verenigingen- en rommelmarkt: Druivenfeesten op z'n puurstDRUIVENFEESTEN - Op zaterdag werd vooral plaats geruimd voor de verenigingen alsook de traditionele rommelmarkt die ooit héél lang mocht duren. Heden iets ingekort maar even gezellig en erg uitgebreid. Veel verenigingen waren present met info of her en der een demonstratie van hun kunnen.

Grote toeloop voor de eerste marktendag van de feesten. Van aan het Stationsplein tot de Leegheid, het werd een slinger boordevol prullaria, hapjes en drankjes en heel veel tweedehandsspullen met textiel op nummer een, gevolgd door speelgoedjes allerhande. En het bleef droog en zonnig. Later zou er een plensbui volgen en nog meer regen naar de nacht toe, maar overdag was het enkel wat bewolkt en stond er enige wind.


Volksfeest

De ambassadeurs deden hun eerste rondgang op de feesten, de reuzen maakten hun eerste dansjes. En voorts was er veel muziek. Van Salsa tot K3-covers, van kleine gelukjes van De Kerselaar tot fanfaredeuntjes uit Eizer. Wellicht zijn dit de echte Druivenfeesten van Overijse; het ongedwongen volksfeest met activiteiten en babbels recht uit het hart. Zonder poeha, zonder franjes. Een gezellig weerzien van vrienden en buren bij een smaakvol pakje frietjes of een koele pint van het vat. Hop naar morgen.


Foto's © Michel Van Mullem93 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page