top of page

De CuLt: Shakespeare is van alle tijden

OVERIJSE - Afgelopen weekend mocht de CuLt van de zesdejaars van het SMO weer uitpakken in GC De Bosuil in Jezus-Eik. De keuze viel op een eigenzinnige versie van 'Much ado about nothing', een dolle komedie van Shakespeare.

We zagen een aantal diverse personages op vakantie in Camping Sicilië. Geen prinsen, prinsessen of andere edellieden maar een bont gezelschap in een oord boordevol camp. Van tuinkabouters over plastic bloemen en papieren feestversiering tot een levensgrote caravan en een gelegenheidsband met een zomerse zangeres.

Bij de CuLt heette het stuk 'Gedoe' en dat was het bij nader inzien dan ook. Veel toestanden en toestandjes, verliefdheden, trouwpartijen, ontrouw, halve drama's en onbenullige ruzies, afgunst en ga zo maar door. En dat op een bomvolle scène met alle ingrediënten van zo'n typische camping; tegelijkertijd troosteloos en feestelijk door een hoop toeters en bellen en de alomtegenwoordige feestverlichting. Het kon het decor van een of andere Radeis-productie van weleer zijn waarin Josse De Pauw en zijn kompanen theatergeschiedenis schreven of de set van Sesamstraat waar reuzevogel Pino eensklaps uit het decor kon opduiken. Het oogde als circus en straattheater en alles er tussenin. Sfeer zat dus. En die werd bovenal aangedikt met de aanwezigheid van een band en een zangeres gezegend met lange lokken en dito benen. Zij gaf het hele 'gedoe' nog meer swung met haar diep stemgeluid bij innemende klanken van een electrische gitaar en een stevig drumstel. Stuk voor stuk covers van tijdloze nummers. 'Gedoe' had een wervelend tempo en het werd bovendien gewild chaotisch bij de scénewissels waarbij een deel van het tableau door de complete cast in ijltempo werd verbouwd.

Na anderhalf uur werd het theaterfeestje van de CuLt afgerond met een uitbundige song uit Grease. Hopelijk was er voor iedereen taart in de kleedkamers.6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page