top of page

'De adem van de jazz', leven en werk van Willy RoggemanHOEILAART - Schrijver/dicher/criticus/muzikant Willy Roggeman ademde letterlijk en figuurlijk jazz. Jazz blijkt dan ook de rode draad doorheen zijn carrière te zijn! Zoals in 1961; toen hij als enige commentator door de legendarische saxofonist John Coltrane in zijn hotelkamer werd ontvangen.

Of in 1969; wanneer zijn essaybundel Free en andere jazz-essays door de Library of Congress in Washington werd opgevraagd omdat het op wereldvlak de eerste boekpublicatie was, gewijd aan het fenomeen ‘free jazz'. Maar ook in zijn romans en gedichten was jazz alom tegenwoordig. Een saxofonist als hoofdpersonage (Blues voor glazen blazers), gedichten gewijd aan illustere jazzmuzikanten (bv. Nuages en Monkish Notes aan respectievelijk Django Reinhardt en Thelonious Monk), of teksten geschreven op het ritme van de jazz (hoekig en toch sferisch).


Interpretaties

Op de speciale openingsavond - donderdag 30 november om 20 uur in GC Felix Sohie, Gemeenteplein, Hoeilaart- zullen prof. Jürgen Pieters en Frank Valangenhove (beheerders van het Willy Roggeman archief) je door de tentoonstelling gidsen, leggen ze vakkundig uit wat de plek is van Willy Roggeman binnen de Nederlandstalige literatuur en hoe het uitgebreide archief bewaard wordt.Tussendoor serveren de studenten van APKO (woord) en MAS FIOCCO (muziek) enkele interpretaties van werken van Willy. Een ideale gelegenheid om het werk en leven van Willy Roggeman te (her)ontdekken!

De toegang is gratis en de expositie loopt tot en met 10 december, dagelijks van 10 tot 16 uur.

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page