top of page

Dag van de Landbouw ook bij Hof Ter VaerenHULDENBERG - De derde zondag van september heeft de 40ste editie van Dag van de Landbouw plaats. Maar liefst 51 land- en tuinbouwbedrijven zetten hun deuren open voor het brede publiek. In onze regio is dat het geval bij de familie Vanacker-Devyver (foto) en hun Hof Ter Vaeren in Huldenberg.

'In de groene oase tussen Brussel en Leuven ligt Hof Ter Vaeren, waar melkvee en akkerbouw de hoofdtakken zijn. De zoogkoeien zijn van het Belgisch wit-blauwe vleestype; de 75 melkkoeien behoren tot het dubbeldoel wit-blauwe type, een authentiek ras dat zowel voor het vlees als voor de melk ingezet wordt', klinkt het. 'Qua akkerbouw telen ze suikerbieten, aardappelen, granen en maïs. Een deel van de melk verwerken ze tot onder meer roomijs, boter, yoghurt, kaas, karnemelk, chocomousse en rijstpap, allemaal aangeboden in de eigen hoevewinkel.. Hof Ter Vaeren is Straffe Streekproducent en ontvangt groepen en klassen in het netwerk van ‘Boeren met Klasse’.


Boerenstiel

Om 11 uur is er een dierenwijding op de boerderij. Iedereen is welkom met zijn huisdier, groot of klein, om het te laten zegenen. Bezoekers kunnen het landbouwbedrijf verder vrij verkennen. De familie is altijd bereid om op vragen te antwoorden. Leuke wist-je-datjes brengen je kennis van de boerenstiel op peil. Wie wil, kan deelnemen aan de barbecue en in de hoevewinkel kan je uiteraard de lekkerste hoeveproducten in je mandje leggen. Er is een springkasteel voor de jumpers.

'Meer dan ooit is het nodig dat onze bedrijven aan iedereen laten zien onder welke omstandigheden hun dagelijks voedsel en het groen voor hun leefomgeving worden geproduceerd', aldus de organisatoren. 'Onze bedrijven zijn de absolute top in de wereld: op het vlak van klimaatefficiëntie, op het vlak van milieu- en diervriendelijkheid, op het vlak van voedselveiligheid. Onze land- en tuinbouwers zijn topondernemers en hun bedrijven mogen gezien worden'.

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page