top of page

Dag van de brandweer werd 'gevierd' met echt bluswerk in HuldenbergHULDENBERG - Groot alarm toen getuigen een enorme rookpluim opmerkten vanuit het centrum in Huldenberg. 'Toen we ter plaatse kwamen, bleek midden in een bos een uit de hand gelopen afvalverbranding overgeslagen te zijn op een houtstapel.

Gezien de omvang van de brand haalden we er meteen extra manschappen en extra tankwagens bij, zodat we voorzien waren van voldoende bluswatervoorraad', communiceerde Hulpverleningszone Oost vandaag.

De brandbestrijders in onze regio voegden er voor de gelegenheid nog wat wetenswaardigheden bij. 'Wees dus niet bezorgd wanneer je bij een interventie een tijdlang af en aan sirenes hoort. We schalen liever tijdig op, niet alleen om krachtdadiger te kunnen blussen, maar ook om de veiligheid van onze mensen maximaal te garanderen'.

In Huldenberg was de brandweer de vlammen snel meester. Toch werd nog maar eens benadrukt dat het maken van open vuur in Vlaanderen altijd verboden is. 'Bepaalde uitzonderingen of uitzonderlijke toelatingen vraag je aan bij je gemeentebestuur', klonk het nog.

(Bron: Hulpverleningszone Oost)

17 weergaven0 opmerkingen
bottom of page