top of page

Cult-tijd: zesdejaars SMO pakken uit met Alexandre DumasOVERIJSE/JEZUS-EIK - En wie Dumas zegt, zegt 'De drie musketiers!' Tijdens het eerste weekend van maart kan je naar dit wereldberoemde trio gaan kijken op de planken van GC De Bosuil in Jezus-Eik.

Greet Swinnen haalt het beste uit het acteertalent bij SMO naar boven. En afgaand op wat we al mochten zien van al dat jeugdig geweld belooft hert ook nu weer een topper te worden. De Cult is een begrip in de druivenstreek. Elk jaar staan de zesdejaars van het Sint-Martinuscollege van Overijse in het weekend na de krokusvakantie op het podium met een flitsende, beklijvende en ambitieus opgevatte theaterproductie telkens ook met live-muziek.

Die zesdejaars van hebben deze keer de klassieker van Alexandre Dumas van onder het stof gehaald, hun degens geslepen en het op een repeteren gezet onder leiding van leerkracht Greet Swinnen, in haar vrije tijd ook actief bij Theater Spoor 6.


Intriges

Het decor: Frankrijk in de 17e eeuw. D’Artagnan, een jong maar ambitieus kereltje wil dolgraag musketier worden in de eregarde van koning Louis XIII van Frankrijk. Hij trekt naar Parijs, ontmoet de 3 musketiers, raakt verstrikt in een web van intriges en snode plannen, maar dapper en heldhaftig slaat hij zich hier doorheen. Kan hij zijn droom waarmaken?

In de jaren 70 startte SMO (toen nog St-Jozefscollege) met de eerste ‘Culturele avonden’. Het was toen een soort van bonte avond waar verschillende klassen en ook soms leerkrachten een sketch of eenakter opvoerden. De Cult in zijn huidige vorm - één theaterstuk met in principe enkel de zesdejaars – zag het levenslicht in 1983. Die eerste productie was 'August August August'. In ’21 werd er omwille van Corona geen Cult opgevoerd. Dat was het enige ‘cultloze’ jaar sinds 1983 en dat wil zeggen dat ze dit jaar aan de 40e editie toe zijn! De Cult werd groot in parochiecentrum Ter IJse, maar verhuisde om logistieke redenen in 2020 naar GC De Bosuil, hun nieuwe stek.


Er zijn voorstellingen van 'De Drie Musketiers': op vrijdag 3 (20u30-22 u), zaterdag 4 (20u30-22 u.) en zondag 5 maart (19u.-20u30 / LAATSTE TICKETS!) in de Bosuil in Jezus-Eik.Tickets zijn verkrijgbaar via de website van de Bosuil en kosten 10 euro en 6 euro voor leerlingen van SMO en -12-jarigen.


65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page