top of page

'Chemodag is de beste dag van de week' door TG Wuivend RietOVERIJSE - Toen Liesbeth Van Impe, hoofdredacteur van Het Nieuwsblad, de diagnose ‘borstkanker’ kreeg, vielen er veel dingen in duigen, maar ze dacht nooit: ‘hier ga ik een boek over schrijven’. Donderdag 20 oktober om 20u30 kan je zelfs al naar de theaterversie van 'Chemodag is de beste dag van de week'. in CC Den Blank.

'De diagnose is dus niet de enige verrassing gebleken, want anderhalf jaar later was ‘Chemodag is de beste dag van de week’ een feit.', klinkt het. 'En toch is dit niet het soort boek geworden waaraan je spontaan zou denken; eentje dat het heeft over moed en de wijze lessen die er getrokken moeten worden. Neen, gaandeweg merkte Liesbeth dat het vooral de nuchtere, van drama ontdane kijk op de ziekte was die haar hielp. Dit is geen verhaal over positief denken. Kanker trekt zich daar maar weinig van aan. Er valt niet te onderhandelen. Dit is het verhaal over een jaar op krukken, over de plaats van ziekte en gebrek in een Instaperfecte wereld. Liesbeth heeft het overleefd, en dat is genoeg'.

Met dit boek toont ze lotgenoten en iedereen die nog steeds geen kankerpatiënt in de ogen durft te kijken hoe kankerland er uitziet en hoe je er kunt doorreizen.

'Toen ik dit boek schreef, hoopte ik dat anderen er iets zouden in herkennen, er iets zouden mee kunnen', aldus Van Impe. 'Dat Tg Wuivend Riet met de tekst aan de slag wil om er weer iets nieuws mee te doen, overtreft mijn stoutste verwachtingen. Zo blijven we dat noodzakelijke gesprek over kanker, maar vooral met elkaar, verder voeren.


Tragedie

'Wat mij raakt in ‘Chemodag is de beste dag van de week’ is de eerlijkheid en de authenticiteit. De nuchtere toon, zonder franjes. Een persoonlijk verhaal maar met een tijdloos en universeel thema. Een gepimpte Griekse tragedie, maar ontdaan van pathos en gemoraliseer. Een mix van emoties, rede en rauwe (tumor)humor. Een voorstelling die uitdaagt en bevraagt, die knarst en knaagt, die de toeschouwer een taal- en beeldenwereld aanreikt die nieuwe deuren opent. Consequent. Zonder aan te kloppen.', zegt regisseur Ed Vanderweyden


Met: Ellen Van de Poel, Yorgo Fontaine, Ivo Ceulemans, Ines Everaerts, Ann Theys, Ellen Everaerts, Els Boogaerts

Tekst: naar het boek van Liesbeth Van Impe

Regie: Ed Vanderweyden

Website: TG Wuivend riet

Te zien op donderdag 20 oktober om 20u30 CC Den Blank, Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Basistarief €12

-26 jaar €6

ABO €8

KASSA €12

VVK €10

Doelpubliek vanaf 18 jaar.

Contact E-mail: vrijetijd@overijse.be / Tel. 02 687 59 59

19 weergaven0 opmerkingen
bottom of page