top of page

CD&V Hoeilaart vreest voor geluidsoverlast door padelHOEILAART - CD&V-gemeenteraadslid Alain Borreman liet weten dat zijn partij in eerste instantie tevreden is dat de padelliefhebbers binnenkort hun hartje zullen kunnen ophalen maar tegelijkertijd vreest voor de geluidsoverlast die de twee padelvelden in Hoeilaart kunnen veroorzaken.

In andere gemeenten blijken deze padelvelden een grote geluidslast te creëren. De titels in de pers spreken boekdelen. 'Ze spreken van een permanente geluidsoverlast waar men gek van wordt. In Nederland heeft men al een norm voor het plaatsen van zo’n padelveld: dat moet op minstens 200m van de bewoonde wereld. Iets wat men in de huidige plannen voor de sportsite niet haalt', aldus Borreman.

Padel is in een mum van tijd uitgegroeid tot een populaire sport. Je kunt het beschouwen als een combinatie tussen tennis en squash, In Hoeilaart kan er ook binnenkort op de Sport- en jeugdsite De Koldam paddel gespeeld worden.

CD&V heeft dan ook in de gemeenteraad van maandag 27 juni gevraagd dat men van in het begin een degelijke geluidsdemping voorziet. 'Er zijn reeds verschillende systemen op de markt om dat aanhoudend gebonk te verzachten tot het draagbaar wordt voor de omgeving. Het heeft geen enkele zin om dit later te plannen om conflicten met de onmiddellijke omgeving te vermijden', luidt het.

44 weergaven0 opmerkingen
bottom of page