top of page

CD&V Hoeilaart neemt geen genoegen met nieuwe vergunningsaanvraag Koldam siteHOEILAART - 'Strooit de bouwpromotor ons zand in de ogen met nieuwe bouwaanvraag voor de Koldam site?', vraagt CD&V Hoeilaart zich prompt af na inzage van de nieuwe 'gewijzigde' aanvraag. De bouwpromotor heeft immers een nieuwe vergunningsaanvraag voor het projectgebied C (Koldam site) ingediend voor de bouw van 61 appartementen en zonder het nog later op te richten gebouw op de plaats van De Serrist en de carwash (fase 2 van de originele aanvraag). 'Hiermee omzeilt men de reële impact van dit project en de mogelijke bezwaren die hiermee gepaard gaan', klinkt het.

'De grootte van het gebouw blijft ongewijzigd en overstijgt nog steeds de draagkracht van dit gebied. Er wordt ook geen totaalplan voor de ontwikkeling van het volledige projectgebied C gegeven', aldus de opositiepartij. 'De lange grote hoge muur langs de Albert Biesmanslaan wordt niet doorbroken terwijl het RUP adviseert om een trage verbindingsweg voor zwakke weggebruikers te voorzien naar het jeugd- en sportcomplex. De bouw komt nog steeds vlak tegen de Borreweg, inkijk in de tuinen en aantasting van de privacy blijft. Kortom, er werd veel te weinig rekening gehouden met de bezwaarschriften van onze inwoners en de adviezen van de GECORO'.


Gemiste kans

CD&V Hoeilaart vindt dit een enorm gemiste kans. 'Wij wensen een leefbaar project voor dit gebied en “Geen stad in ons dorp”. Een project waarbij verschillende woongelegenheden worden gerealiseerd met groene doorsteken, wandelpaden, oog voor gemeenschapsfuncties en een oplossing op maat van de jeugd en inwoners van Hoeilaart'.

CD&V dringt er nogmaals op aan om een bouwproject dat de leefbaarheid van de gemeente ten goede komt te realiseren. 'Onze visie op de invulling van dit gebied is duidelijk, transparant en leefbaar voor de omgeving en Hoeilaart. Het huidige bestuur mist wederom een kans om een duidelijke meerwaarde aan dit gebied te geven. Enkel zo kunnen wij de verdere verstedelijking van Hoeilaart stoppen', besluit voorzitter Youri Vandervaeren.


Het nieuw openbaar onderzoek loopt momenteel en iedereen kan van woensdag 18 mei tot en met donder- dag 16 juni 2022 het nieuwe dossier inkijken en opmerkingen overmaken. Het volledige dossier kan via het omgevingsloket ingekeken worden en ligt ter inzage op de dienst Omgeving. Hiervoor dien je een afspraak te maken via omgeving@hoeilaart.be of 02 658 28 71.

63 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page