top of page

Carine Joiris exposeert in SB Gallery: gevoelig en sensueelHOEILAART - Beeldhouwster Sandrine Bouleau heeft weer een collega-kunstenaar te gast. Tussen de beelden van Bouleau vind je deze keer werk van Carine Joiris.

Joiris werd geboren in Luik in 1967. Met haar diploma artistieke studies van St. Lucas op zak, ging ze zich toch eerst aan de dans wijden om veel later te gaan schilderen. Sinds haar eerste solotentoonstelling in 1998 won ze verschillende prijzen en vermeldingen en stelde ze op diverse plaatsen tentoon waaronder in Frankrijk en Italië. De liefde voor kunst bracht haar ertoe de wereld rond te reizen om alle natuurlijke en artistieke schoonheden te gaan ontdekken. Tijdens haar reizen waren kleuren, licht, wezens en emoties haar inspiratiebronnen. Sommige van haar schilderijen zijn werkelijk fascinerend. Ze trekken het oog aan als een magneet. Elk schilderij of totem is een klein stukje van een groter geheel. Haar schilderij en verzamelen kleur, licht, reliëf, en materie. Haar werk is gevoelig en sensueel. Het is beweging en opgeschorte tijd, en het is dat bovendien allemaal tegelijk...


Nog te zien tot 15 december op vrijdag van 11 tot 18 uur en op zaterdag van 14 tot 18 uur en op aanvraag tijdens weekdagen in SB Gallery, Felix Sohiestraat 8, Hoeilaart.

★★★☆☆

© Michel Van Mullem
30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page