top of page

Burgemeesters tegen boosterprik voor 12-tot 17-jarigen zonder domicilie in Vlaanderen


DRUIVENSTREEK - De burgemeesters van de eerstelijnszone Druivenstreek zijn het niet eens met de recente beleidsintentie van Minister Wouter Beke waarbij 12- tot 17-jarigen zonder domicilie in Vlaanderen een boosterprik kunnen krijgen in onze vaccinatiecentra. Ze geven hier geen gevolg aan en vragen Minister Beke om de beleidsintentie te herzien en het principe van domicilie te respecteren.

De stuurgroep vaccinatiecentra eerstelijnszone Duivenstreek (Hoeilaart, Kraainem, Overijse, Tervuren, Wezembeek-Oppem en Zaventem) merkt op dat deze beleidsintentie niet strookt met het huidige vaccinatiebeleid en onaanvaardbare gevolgen heeft voor de Vlaamse randgemeenten rond Brussel.

'De praktische uitvoering van de vaccinatiecampagne is gebaseerd op het principe van domiciliëring. Dit criterium bepaalt de locatie van de vaccinatie, de vaccinatiedatabank, de capaciteit en financiering. Elke eerstelijnszone draagt zorg voor z’n eigen inwoners, wat een goed werkend principe is', klinkt het.

Instroom

Voor de Vlaamse Rand stelt zich het probleem van een mogelijk bijzonder grote instroom van jongeren uit Brussel. Het is niet de bedoeling om personeel en vrijwilligers nog extra te belasten na een uitputtende periode. Bovendien zijn een aantal vaccinatiecentra eentalig Nederlands wat een

bijkomend taalprobleem vormt.

'Elk gewest draagt z’n politieke verantwoordelijkheid met eigen bevoegdheden en beslissingen. De deur openzetten voor inwoners van andere gewesten gaat in tegen de gemaakte politieke keuzes in deze gewesten', aldus de burgemeesters.
9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page