top of page

BisArt sleutelt met volle overgave aan 'Reuzenrad' met burgervader aan de knoppenHULDENBERG - 'Gisteren hadden we een ‘technische repetitie’ van het REUZENRAD. Een opdracht voor (burgervader) Danny Vangoidtsenhoven(foto) die vanaf de technische tafel de belichting en het geluid bedient en een opdracht voor de actrices die voor het eerst op het podium spelen met de finale belichting en geluid. Ann heeft extra aandacht voor de teksten', aldus regisseur Jan Vanderstraeten

"Reuzenrad" is een blijspel van Ferris Wheel. Nadat ELISABETH (Lisa) uit een psychiatrische inrichting is ontslagen, komen zij en haar drie nichten bij elkaar in een park - waar vlakbij een jaarlijke kermis plaats heeft met als hoofdattractie het reuzenrad - om haar thuiskomst te vieren. MONIQUE (Mon), een flamboyante kapster, en haar zus CARLA, een conservatieve moeder van twee kinderen, zetten de picknick klaar voor ELISABETHS komst, ze discussiÎren over hoe ze zich moeten gedragen in het bijzijn van iemand die "herstellende" is. Flapuit VERONIQUE (Vero), zorgt voor de muzikale sfeer terwijl ze een ‘WELKOM’ spandoek ophangt. Als ELISABETH eindelijk arriveert maken de vrouwen een turbulente middag mee in het park. Het leven van deze vier zeer gepassioneerde vrouwen ontvouwt zich voor hen en geeft een ontroerende en af en toe hilarische kijk op het door mannen gedomineerde wereld.


Vuurwerk

'Het aftellen gaat verder. Nog 3 dagen. Morgen, woensdag algemene repetitie, donderdag nog één dagje rust en dan vuurwerk! Vrijdag 25 november is het zover: de première van het REUZENRAD. Kom zeker kijken naar de fantastische prestatie van de actrices: Sofie, Silke, Dimitra, Chris en Agnes die samen met Ann en mijzelf een paar maanden aan deze creatie gewerkt hebben. En niet te vergeten: de ploeg van BisArt die gewerkt heeft aan decor, licht...enz.', aldus de regisseur.


REUZENRAD: vrijdag 25/11, zaterdag 26/11, donderdag 1/12 en vrijdag 2/12 telkens om 20:00 uur. Adres: ZAAL DEN ELZAS Cultuurzaal Den Elzas - Elzasstraat 19 - 3040 Huldenberg.

Kaartjes bij leden van BisArt, de Kronkel en 't Boekenwinkeltje. Inkom €10, voorverk.: €8.

Wegwijzer naar DEN ELZAS

DEN ELZAS VANUIT BRUSSEL / HOEILAART / OVERIJSE: https://youtu.be/-YYaSR-0dD4

DEN ELZAS VANUIT LEUVEN / NEERIJSE / LOONBEEK: https://youtu.be/IHT-ndIk-Tk

43 weergaven0 opmerkingen
bottom of page