top of page

Artiestentoer start met fraaie overzichtsexpositie in De Warandepoort.


TERVUREN - Eén van de topevenementen in Tervuren is ontegensprekelijk het weerkerende 'Artiestentoer'. Met bijna nooit geziene ijver weet de gemeente allerhande kunstdisciplines aan de man te brengen op een pretentieloze wijze. Het startschot werd inmiddels gegeven met de start van de bijhorende overzichtsexpositie in CC De Warandepoort.

Tijdens het komende hemelvaartweekend van 18 tot en met 21 mei kan je voorts vier dagen lang het werk van zo'n 80-tal kunstenaars bewonderen in hun eigen atelier, bij handelszaken of op een openbare locatie. De Warandepoort laat alvast een fraaie keuze zien en maakt je warm om artiesten van je voorkeur verder in de gemeente op te sporen. Een erg handige routekaart wijst de belangstellenden er in een oogopslag de weg naar de thuishavens van de deelnemende kunstenaars. Zo zijn er in Tervuren centrum, Moorsel en Vossem en in Duisburg terug te vinden. De kaart maakt alles duidelijk. Je kan kennis maken met de kunstenaars en hun werk op donderdag, zaterdag en zondag van 11 tot 18 uur of op vrijdag van 14 tot 18 uur. Bij sommige kunstenaars is er op vrijdag een nocturne tot 22 uur. Een volledig overzicht vind je op www.artiestentoertervuren.be of haal het gratis overzichtsplan aan de balie van het vrijetijdscentrum. Al vanaf zaterdag 13 mei loopt de overzichtstentoonstelling met werken van alle kunstenaars. Je bent welkom tijdens de openingsuren van het vrijetijdscentrum: van dinsdag tot vrijdag van 9 tot 17 uur en zaterdag en zondag van 10 tot 14 uur.


Haiku

Al eens een haiku-expo gezien overigens? De Bib organiseerde dit jaar een haikuwedstrijd met als thema vriendschap. De ingezonden gedichten werden geïllustreerd door leerlingen van het Heilig Hartcollege. Kom ze tijdens ArTiesTenToer bekijken in het vrijetijdscentrum tijdens de openingsuren. Er hangen inmiddels tientallen aan de ramen van het cultuurcentrum.

Je kan ook enkele kunstenaars in groot-Tervuren bezoeken met de fiets onder begeleiding van een gids. Een combinatie van sport, ontspanning en cultuur. Reken op een flinke 25 kilometer. Praktisch: op zondag 21 mei van 14 tot 17 uur. Er wordt vertrokken aan het Hof van Melijn, Melijndreef 6, en het kost 5 euro, kansentarief UiTPAS 1 euro (drankje inbegrepen), tickets via https://reservaties.tervuren.be/tickets of 02 766 52 03.


Foto's & repro's Michel Van Mullem


Jacobo Ramirez


TIET (Dirk Lefebure)


Sofie de Reymaeker


Tjerrie Verhellen


Tatiana Potapova


An Candaele


Beatrice Stich


Tineke Stelwagen


Johan Geelen


Claudine Andrien


Rusell Sage


Andrea Nikolic


Paul van R


47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page