top of page

Andermaal meiboomplanting nabij Sint-JanskerkTERVUREN - Na het succes van vorige jaren wordt opnieuw een feestelijke meiboomplanting gehouden te Tervuren. Hiermee wordt een oude traditie voortgezet, waarvan de wortels reiken tot in een ver verleden.

'De oudste sporen vonden wij in de kerkrekeningen van 1457!', laat Frank Ruttens van de Meiboomgilde weten. 'Anno 2022 houden wij dit stukje immaterieel erfgoed met veel verve in stand! Het gemeentebestuur zorgt voor een flinke berkenboom, die met feestelijke linten wordt versierd. Onze boom kan de vergelijking met de Meyboom van Brussel of van Leuven best doorstaan! Overigens ontvangen wij ook dit jaar weer een delegatie van de Leuvense en Brusselse Meyboomplanters'. Koperblazers van Bravoer zullen zorgen voor sfeervolle koperklanken bij het begin en het einde van het plantgebeuren. Op de schouders van de jonge welpjes-scouts en met de hulp van de leeuwkes van de KSA wordt de grote boom in een kleurrijke optocht aangedragen uit het Hof van Melijn in de Brusselse straat.


Rondedans

Ruttens: 'Feestelijke vlaggen, tromgeroffel en vele blijde gezichten van jong en oud begeleiden de stoet tot voor de Sint-Janskerk, waar de meiboom zal worden “gericht”door de Sint-Hubertusdragers en leden van de Broederschap van Sint-Hubertus. Volkskunstgroep De Rollewagen uit Sterrebeek zal de sierlijke linten dansend rond de stam van de berk vlechten. Zij brengen traditionele volksdansen, daarbij begeleid door eigen muzikanten op accordeon. Alle aanwezige kinderen zullen worden betrokken in een rondedans, samen met de Tervuurse reus Jomme. Iedereen kan ook enkele meiliederen meezingen met het Sint-Ceciliakoor. De Meiboomplanting eindigt met een heuse wedstrijd touwtrekken door twee groepen van kinderen die de kleuren van Leuven en Brussel zullen verdedigen'.

Meiboomplanting, zondag 1 mei 2022 van 15.00u tot 17.30u centrum Tervuren

FOTO MICHEL VAN MULLEM22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page