top of page

Alle eendjes zwemmen in het Huldenbergse waterHULDENBERGSE FEESTEN - In twee afleveringen werden zaterdag en zondag een wedstrijdje met de eendjes in Huldenberg afgewerkt. In al zijn eenvoud blijft het een evenement van jewelste. Groot en klein gingen weer zo op in de race die andermaal voorafgegaan wordt door het alombekende Rodania-deuntje.

Een echte sportcommentator bleef onophoudelijk verslag doen van de koers via zijn megafoon. Vaak echt grappig wat er mee voor zorgt dat je die jaarlijkse eendjesrace eens echt moet hebben meegemaakt. Zo'n driehonderd plastic diertjes gingen het stromende water in. Meteen daardoor een uitverkochte race overigens. En niet enkel die race is bijzonder, ook wat daar allemaal spontaan omheen is te zien. Tientallen volgen de loop van de IJse ook al moet men zich plots door een smalle omheining wurmen...


Taart

En na een spannende tocht arriveerde de eend van Louise Van Pee uit Huldenberg (foto hieronder) als eerste aan de finish. Goed voor een overheerlijke taart. Bij nader inzien waren er geen verliezers want er werd in volgorde van eindigen voluit met allerhande leuks gestrooid; speelgoedjes, snoep en nog veel meer. Puur charmant amusement. Het hoeft niet altijd groot en duur te zijn. Het heeft iets van de Vlaamse Kermis van weleer. Ook fijn om telkens te zien hoe de betrokken inrichters helemaal in hun rol opgingen. Enig !.


Foto's © Michel Van Mullem


★★★★☆


Louise Van Pee uit Huldenberg
232 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page