top of page

Afvalcontainer niet geledigd omwille van vrieskou...HULDENBERG - Ecowerf laat weten dat als je afvalcontainer afgelopen week niet geledigd werd dit waarschijnlijk door de vrieskou komt. Doordat het vriest kan het deksel van je container immers vastvriezen.

'Ook kan het gebeuren dat de inhoud van je container bevriest, zeker als je afval een beetje vochtig is', luidt het. 'Dit is bijvoorbeeld vaak het geval bij gft. Het afval komt bij het ledigen in dat geval niet uit de container, omdat het vastgevroren zit aan de zijkant van je bak. Onze collega’s kunnen je afvalbak in zo’n situaties niet leegmaken. Pas bij een volgende ophaalronde kun je je container terug aan straat zetten'.

Ook komende week voorspelt men ’s nachts weer vriestemperaturen! Zorg er dus voor dat de laders je afval zonder problemen mee kunnen nemen. Nog wat tips... Zet je container pas 's ochtends voor 07.00 uur buiten en niet de avond ervoor. Bewaar je afvalcontainer binnen (bv. in de garage) of op een windluwe plaats en laat vochtig keukenafval eerst even drogen. ‘s Ochtends voor de lediging het afval losmaken , kan eveneens een handje helpen.

23 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Ik had er nooit bij stilgestaan dat vrieskou dit kon veroorzaken.

Bedankt voor de nuttige tips.

Like
bottom of page