top of page

5e Sociale Kerstmarkt, het warmste project van de Druivenstreek in wit tentendorp
TERVUREN - Op zaterdag 17 december beleeft Tervuren van 15u tot 20.30u de warmste zaterdag van het jaar. De Sociale Kerstmarkt wordt een feeëriek en alternatief kerstgebeuren (zonder reclame) waarbij de Markt van Tervuren voor de gelegenheid omgetoverd wordt in een wit tentendorp met honderden lichtjes.

Meer dan 35 verenigingen stellen er hun sociaal project voor en bieden de bezoekers een gevarieerd gamma aan van eindejaarsproducten zoals artisanaat, kerstversiering, kaarsen, wenskaarten, planten, boeken, geschenk- en siervoorwerpen, derde wereldproducten… De opbrengsten gaan integraal naar de sociale projecten van de respectievelijke standhouders. Doorlopend wordt er glühwein, warme chocolademelk, koffie, jenever, soep, hotdogs, versnaperingen en kerstzoetigheden geserveerd tegen zachte prijzen.

Wie graag op voorhand zijn kerstaankopen wenst te doen, kan gebruik maken van de webshop door te surfen naar https://socialekerstmarkt.blogspot.com/


Oekraïens koor

Tijdens de Kerstmarkt wordt er op het podium optredens voorzien van lokale koren, muziek- en dansgroepen. Treden op het podium in volgorde op: Dance Duisburg - Accordeon APKO-muziekacademie o.l.v. Conny De Merechy - Dansschool Split - The Locals - kleinkunst en pop met Tom Spooren & Dafné Declerck. Om 19.30u is er als afsluiting samenzang van kerstliederen met ‘De Verenigde Stemmen van Tervuren’. Zingen aan de kerstkribbe om 17u de ‘St. Paul’s Church Singers’ en om 19u een Oekraïens koor. Alle vermelde groepen treden pro deo op. Het ‘Huis van het Kind’ voorziet op de kerstmarkt bovendien een kindertent met aangepaste kinderanimatie. Aansluitend op de sociale kerstmarkt biedt het cc De Warandepoort een familiaal kerstconcert aan. De Bonanzas presenteren een delicieus muzikaal kerstmenu met een stevige portie sfeer en gezelligheid van weleer. Bestellen via www.dewarandepoort.be . Goed om weten: bij elk vooraf gekocht ticket krijgt men een bon ter waarde van €5 vrij te spenderen aan een stand naar keuze op de kerstmarkt.

103 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page