top of page

40 jaar Tros wordt gevierd met musical ‘Let Me Entertain You’
OVERIJSE - Op donderdag 24 november is het feest in het Cultuurcentrum Den Blank Overijse want Tros viert zijn “40 + 2” jarig bestaan met de gloednieuwe productie ‘Let Me Entertain You’ in regie van Pieter Klinck. Het stuk werd speciaal voor Tros geschreven en heel wat Tros-acteurs spelen mee, waaronder een aantal veelbelovende jonge en geroutineerde zangers.

Bovendien is het een gemeenschapsvormend project, dat wil zeggen dat Tros samenwerkt met andere verenigingen. Deadline Dance en Kiwanis Overijse zijn bereid gevonden om Tros een duwtje in de rug te geven zowel op de scène als achter de gordijnen… Na de première zijn er nog voorstellingen gepland op 25, 26 en 27 november. TROS '40 + 2 jaar' vroeg om een bijzondere productie. Gekozen werd voor een op maat geschreven musical van de hand van huisregisseur, Pieter Klinck. Samen met zangcoach Nele Kintaert en choreograaf Simon Charlier, zal hij met een 46-koppige crew een verhaal vertellen dat zich tussen 1980 en 2020 afspeelt. Personages, verhaallijnen, live muziek en mode die zich bewegen doorheen die 40 jaar bieden een wervelend spektakel. Doorheen die 40 jaar zien je de personages opgroeien van kind tot volwassene en kunnen we hun zoektocht in het leven volgen.


Conservatorium

Regisseur Pieter Klinck studeerde dramatische kunst en musical aan het Conservatorium van Brussel. Als acteur was hij te zien in verschillende musicals waaronder Jesus Christ Superstar, Les Misérables, Ben X en 14-18. Zijn laatste theaterproducties waren De Huisbewaarder, Huwelijksspel en Het Geheugen van Water bij BRT Gent. Verder werkte Pieter in het verleden als acteur ondermeer ook voor Loge 10, De Zwarte Komedie, Theater Uitgezonderd en De Proefkonijnen. Klinck regisseerde theaterstukken waaronder De Wesp, Stilte aub en Bedsidestory, muziektheaterstukken en musicals waaronder Sunjata, Fame, De Feeks, Mamma Mia! en Aida. Zelf schreef en regisseerde hij oa STUK, een klein geluk in een groote oorlog en Tijl Uilenspiegel, twee totaalspektakels in Ternat. Intussen richtte Pieter Klinck samen met Nele Kintaert stuKmaKers op, een nieuw theatercollectief. Zo kwam vorig jaar hun eerste creatie SOS Plastiek op de planken en werd deze meer dan 40 keer opgevoerd in verschillende Vlaamse scholen en culturele centra. Binnenkort gaat ook hun nieuwe voorstelling in première in theater Box in Gent.


‘Let Me Entertain You’ is te zien op donderdag 24, vrijdag 25 en 26 november 2022 om 20u: VVK 17 EUR – Kassa 19 EUR, zondag 27 november 2022 om 14u: VVK 17 EUR – Kassa 19 EUR

De voorstellingen vinden plaats in de schouwburg van Cultuurcentrum Den Blank, Begijnhof 11 te Overijse.


Tickets:

Online via www.toneelgroep-tros.be

Bij Jeanine Streulens (02 657 13 48)

Bij de acteurs zelf · Online via www.denblank.be

(Ingezonden repetitiefoto)


386 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page