top of page

320Records&more is niet zomaar een nieuwe platenzaakOVERIJSE - Op 2 juli werd de deur geopend van 320Records&more, gelegen aan de Brusselsesteenweg 320a, 3090 Overijse. Het voorbije weekend kon eenieder die dat wou naar het feestelijke openingsweekend.

'De opzet is een “destination” shop waar de klant zowel nieuwe als 2e hands platen kan vinden in een zeer uitgebreid assortiment van verschillende muziekstijlen: klassiek, Jazz naar soul Funk, Hip hop, pop, Rock, Metal, OST, Library, enzomeer', laat eigenaar Kurt Castelein weten.


Upcycling en recycling

320Records is bovendien niet zomaar een platenzaak maar zelfs een 'horecapunt' (self service) met lokale bieren (Felix, Charlepoeng, Delvaux,...), koffie en bionades die de klant op het terras achteraan kan degusteren of in de winkel bij het beluisteren van de platen. Castelein: '320Records & more, een plaats waar de klant ook 50ies/60ies/70ies meubilair kan vinden, originele vintage meubelen uit onder meer Duitsland en Frankrijk alsook een FABLAB. Deze ruimte wordt gebruikt voor upcycling en recycling. Zo maak ik verschillende objecten van platen die onverkoopbaar zijn, denk aan boekensteunen, onderleggers, ettageres, maar ook t-shirt printing (zeefdruk en spuitbus), herstellingen van hardware en workshops zoals solderen.

De bedoeling van de FABLAB is de klanten te sensibiliseren voor hergebruik, recycling en upcycling van allerhande materialen en objecten.

En dat is nog niet alles... Samen met vzw de buumplanters heeft de zaak ook de ambitie om 100000 bomen te planten in de rand rond Brussel.


www.320records.com

instagram: 320.records

Tel. 0497399583


320Records ligt aan de Brusselsesteenweg 320a in Overijse en is elke zaterdag en zondag geopend van 10 tot 18u.

(Foto's Dieter Nijs)
217 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page