top of page

2e editie kunsttentoonstelling Movement Manifesto in Villa HortenseHOEILAART - Van 27 augustus tot 11 september komen kunst en sport weer samen.' Ook deze tweede editie van Movement Manifesto, georganiseerd door de vereniging Panathlon WB, wil getuigen van de even mooie als historische, even creatieve als verklarende eeuwigdurende beweging die kunst en sport samenbrengt, maar wil ons ook herinneren aan het belang van de positieve waarden van sport', luidt het.

'Zwemmers en trapezeartiesten in actie, een voorstelling van de Black Lives Matter-beweging, monumentale beeldhouwwerken in cortenstaal, de digitale werken ‘INsT_ART_Gram’, ... Ze zullen allemaal te zien zijn in Villa Hortense (foto). Het gaat om werken van zeven getalenteerde kunstenaars: Sandrine Bouleau, François Canart, Maya Cox, Isabelle de Bellefroid, Fabien Laloux, PaKal en Vanysa.


Panathlon WB

'De werken, met als thema de ontmoeting tussen kunst en sport, worden tentoongesteld naast de expo ‘Spirit of Sport’ van Panathlon WB, een vereniging die zich inzet voor Fair Play', klinkt het. 'De sportlui op de foto's schitterden door hun prestaties, maar vooral door hun houding, hun solidariteit, hun moed bij mislukking en hun vermogen om emoties over te brengen die ons tot in het diepst van ons hart raken. Ze zijn het bewijs dat sport, door zijn stichtende en vormende waarden, een belangrijke rol speelt in onze samenleving'.


Kunst en sport

Voor Panathlon WB is de link tussen kunst en sport altijd vanzelfsprekend geweest. Onder meer door activiteiten waarbij ieder de vrijheid krijgt om haar of zijn visie op Fair Play te geven, zoals in de wedstrijd grafische kunsten ‘Ik toon mijn Fair Play’ of de uitwerking van het logo ‘Fair Play is een sport’.

'Bij andere gelegenheden werden artistieke middelen gebruikt om de boodschap te verspreiden en het brede publiek te sensibiliseren. Denk maar aan de foto’s voor de tentoonstelling ‘Spirit of Sport’, of film en bewegende beelden in het geval van ‘Cinés Fair play’. Maar er is ook de sculptuur voor Fair Play, de trofee die de laureaten van de Panathlon Fair Play Awards uitgereikt krijgen, of de muziek voor de hymnen van de fair play'.


Deze tentoonstelling, ten voordele van Panathlon WB, kan tijdens het weekend worden bezocht van 27 augustus tot 11 september van 13 tot 19 uur in de Villa Hortense, Victor Marchandstraat 1 - 1560 Hoeilaart.

Toegang € 5 (gratis tot 12 jaar)

Meer info: communication@panathlon.be

42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page