top of page

25 jaar Jazztekeningen door Kris VanderstraetenHOEILAART - En met bijdragen door ondermeer Tutu Puoane & Pat Donnez, Pak Yan Lau en Ondora Sonora Soundystem En dat van donderdag 7 tot en met zondag 10 maart in GC Felix Sohie (Hoeilaart)

Percussionist Kris Vanderstraeten, ooit woonachtig in Hoeilaart, is één van de absolute iconen van de Belgische improvisatie. Kris is echter ook een begenadigd tekenaar. Zo ontwerpt hij al 25 jaar de affiches voor Jazzzolder (Mechelen) en is de muzikale theatervoorstelling ‘Anything goes…’ gebaseerd op zijn prachtige tekeningen!

Speciaal voor deze gelegenheid dook Vanderstraeten in zijn rijk gevulde archief en selecteerde een aantal van zijn meest bijzondere werken! De expositie, die vrij te bezichtigen is van vrijdag 8 maart tot en met zondag 10 maart (10u00 tot 16u00), wordt tevens aangevuld met een aantal heel fijne extra’s! Op donderdag 7 maart wordt de tentoonstelling feestelijk geopend (19u45), waarna het prachtige ‘Anything goes…’ op het programma staat.


Muziektheater

De Zuid-Afrikaanse zangeres Tutu Puoane, haar muzikanten, en schrijver Pat Donnez gingen op zoek naar tien heerlijke jazz-nummers die stuk voor stuk door merg en been gaan. Kris Vanderstraeten zorgde voor de beelden bij dit indrukwekkend staaltje muziektheater. Op vrijdag 8 maart kan je vanaf 16u00 een bezoekje aan de expositie combineren met een afterwork. Onda Sonora Soundsystem (gekend van Bruzz) staat garant voor eigenzinnige mix van muziek die links ligt van de mainstream, de hypes en de gevestigde waarden!


Klankenkunstenaar

Op zondag 10 maart, eveneens vanaf 16u00, wordt de expositie feestelijk afgesloten met een niet te versmaden double bill! Laat je eerst door klankenkunstenaar en pianiste Pak Yan Lau verrassen door het ondefinieerbare! Nadien kruipt Kris Vanderstraeten himself achter het drumstel en zal hij samen met Frederik Leroux (gitaar) en Frans Van Isacker (saxofoon) nieuwe paden verkennen, verpakt met bittere humor, speelse ernst en experimentele frivoliteit!


Meer info en tickets: www.felixsohie.be Org. Serreklanken ism Jazz met Pit & dienst Vrije Tijd serreklanken@gmail.com – 0471 79 62 73


112 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page