top of page

13e Week van de Valpreventie onder de aandacht brengen met lange rolstoelentrein doorheen centrum



OVERIJSE - Deze week is het Week van de Valpreventie. En voor deze gelegenheid pakte WZC Mariëndal met een Doe-wandeling uit doorheen Overijse voor al haar bewoners. Vooraf werden tientallen vrijwilligers gezocht opdat zoveel mogelijk bewoners konden genieten van de frisse buitenlucht.

Er werd vooral uitgekeken naar zij die een rolstoel wilden duwen en dat bleek ook gelukt. De tocht van om en bij de 2 kilometer zou om 14.00 uur starten aan het WZC al was het gros al eerder rond de vijveraan het wandelen richting Begijnhof. Van enige motivatie gesproken. Onderweg zaten letters en cijfers verscholen als basis voor een spel en eens voorbij het zwembad wachtte een tunnel in de vorm van een kleurrijke 'parachute'. Nog verder kwam het touwspringen aan de beurt waarbij ook burgemeester Inge Lenseclaes (OV2002-N-VA) vooral het ritme aangaf. Bij de springers vooral begeleidend personeel en niet in het minst de studenten die zich hadden aangemeld om rolstoelen te duwen. Achteraf werd iedereen getrakteerd op een ijsje.





Sensibiliseren

De ‘Week van de Valpreventie’ (WvdV) is een jaarlijks weerkerende 'vitrine' om val- en fractuurpreventie publiek in de belangstelling te plaatsen. 'Deze campagneweek heeft als doel ouderen, hun familie en alle gezondheidszorg- en welzijnswerkers in Vlaanderen te sensibiliseren en te informeren over val- en fractuurpreventie', klinkt de bijhorende promotie. Tijdens de WvdV worden alle verenigingen, organisaties, intermediairs, woonzorgcentra, gezondheids- en welzijnswerkers enz. die in contact komen met 65-plussers, aangesproken om samen te werken rond val- en fractuurpreventie.

De ‘Week van de Valpreventie’ is een samenwerking tussen het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen (EVV), het Vlaams Instituut Gezond Leven en het LOkaal GezondheidsOverleg (LOGO), met ondersteuning van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.


Foto's © Michel Van Mullem














22 weergaven0 opmerkingen
bottom of page