top of page

Politie treft 20 giftige slangen in voertuig en schakelt Animal Rescue Service VZW inOVERIJSE - Toen een patrouille van de wegpolitie in de buurt van Overijse een voertuig controleerde werden twintig slangen in het voertuig aangetroffen. Op zijn minst uitzonderlijk omdat het daarenboven om giftige exemplaren ging.

Naast een niet giftige boompython werden diverse adders aangetroffen. Het ging volgens Animal Rescue om wimperadders en Europese adders. Ook een ratelslang stak in de auto. De dieren werden meteen in beslag genomen omdat ze zonder papieren ons land doorkruisten. Animal Rescue werd na de vondst opgevorderd door de parketmagistraat om de slangen over te brengen richtingen de universitaire dierenkliniek te Luik.


Bloedsomloop

'Het gif van de adder werkt op het bloedvatenstelsel. Gezonde, volwassen mensen sterven niet van een adderbeet, maar je kan er wel flink misselijk van zijn. Adderbeten zijn echter extreem zeldzaam', aldus Natuurpunt. Het gif verspreidt zich door het lichaam via de bloedsomloop. Daarom, hoe lager de hartslag, hoe langzamer het gif zich door je lichaam zal verspreiden. 'Blijf volkomen kalm op weg naar het ziekenhuis zodat je hart niet als een gek tekeergaat, ook al weet je dat een beet dodelijk kan zijn', luidt.105 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page