top of page

Wie wil Oude Post omturnen tot Wereldcafé?HALLE - In Halle is men op zoek naar een vzw die tijdens November de Oude Post wil ombouwen tot het jaarlijkse Wereldcafé. Geïnteresseerden kunnen tot en met woensdag 31 augustus 2022 hun voorstel indienen.

'November Wereldmaand, een samenwerking tussen Stad Halle, CC ’t Vondel en lokale verenigingen, draait rond diversiteit en duurzaamheid', luidt het. 'Het doel is om verschillende initiatieven te bundelen die Halle mee uitbouwen tot een diverse en duurzame stad. Een hele maand lang worden er daarom allerlei activiteiten georganiseerd op initiatief van verenigingen en vrijwilligers, met logistieke en organisatorische ondersteuning van Stad Halle. Het Wereldcafé in de Oude Post is daarbij een vaste waarde. Hier vinden verschillende soorten activiteiten plaats, zoals concerten, lezingen, ontbijten en workshops'.


Flexibel

Om de ruimte van de Oude Post tijdelijk om te toveren tot Wereldcafé is de stad ook dit jaar op zoek naar een lokale vzw. Bedoeling is dat het een plek wordt met een huiselijke sfeer waar iedereen zich welkom voelt. Verder is er vooral nood aan een flexibele inrichting die aangepast kan worden aan diverse situaties. Zoals meubels die vlot verplaatsbaar en makkelijk te stapelen zijn. Uiteraard moet de inkleding van het wereldcafé ook stroken met de waarden van November Wereldmaand: duurzaamheid, toegankelijkheid en lokale binding. Denk bijvoorbeeld aan gerecupereerde materialen, samenwerkingen met lokale kunstenaars en laagdrempeligheid voor verschillende doelgroepen.

Kandidaat vzw's kunnen een uitgewerkt voorstel sturen via naar marc.decoster@halle.be, nadege.goeman@halle.be en gonda.sanders@halle.be of hun voorstel op papier inleveren bij de dienst Gelijke Kansen (Administratief Centrum, Auguste Demaeghtlaan 30, 1500 Halle).


Meer info: www.halle.be/november-wereldmaand/inrichting-wereldcafe.


6 weergaven0 opmerkingen
bottom of page