top of page

Voortbestaan Café Sportecho verzekerd: huidige uitbater koopt de horecazaak aan GemeentepleinHOEILAART – Het pand waarin café Sportecho gevestigd is, werd zonet door gemeente en OCMW Hoeilaart verkocht via Biddit. Het pand had een inzet van 400.000 euro en daar bleef het uiteindelijk ook bij. Het bedrag werd op tafel gelegd door Dominique Vanderlinden die het succesrijke café met evenveel animo jarenlang uitbaatte.

Het aantal cafés in Hoeilaart slinkt met de jaren. Als we enkele recent verdwenen drankgelegenheden opsommen merkt de aandachtige Hoeilander dat het oorzakelijk niet steeds om de economische crisis ging. Zo sloten centrumcafés als Betenland, Barnum, Duivelscafé en Speakerscorner.

Het pand waar het Sportcafé huisde was gemeentelijk patrimonium net als bijvoorbeeld het overbekende Nerocafé. In het meerjarenplan werd de verkoop van enkele gemeentelijke panden voorzien. Het college van burgemeester en schepenen aanvaardde op 7 augustus 2023 het openbaar bod van 400.000 euro dat door de huidige uitbater Dominique Vanderlinden en zijn vrouw werd ingediend. Vanderlinden had sinds 2 januari 2011 het café overgenomen. Daarvoor was hij de drijvende kracht achter Life Style Fitness in Overijse.


Televisieschermen

Op 19 februari 2011 werd de Sportecho boven de doopvont gehouden. En van meetaf aan werd die benaming dan ook overduidelijk gevisualiseerd. De gelagzaal kreeg immers in elke kijkrichting televisieschermen die ononderbroken op een of andere sportzender afgestemd waren. Er werd ook vaak een stevig potje biljart gespeeld. Kenmerkend was het drukke terras dat jaarlijks tijdens het Druivenfestival meteen het grootste van het feest werd.

Nu dat men de nieuwe eigenaar kent, is de voortzetting van de Sportcafé verzekerd. Een van de voorwaarden van deze verkoop is overigens dat het een café moest blijven. De aanhang kan op beide oren slapen.


(Foto © Michel Van Mullem)


142 weergaven0 opmerkingen
bottom of page