top of page

Toast Literair: Marie Martens vertolkt poëzie Wasliwa Szymborska (1923-2012)OVERIJSE - Zondag 22 januari 2023 is het Toast Literair in Overijse. Davidsfonds vergast je op een uurtje poëzie uit het oeuvre van Maria Wasliwa Anna Szymborska. Marie Martens is vertolker van dienst.

Wasliwa Szymborska (1923-2012) is een Poolse dichteres, die in 1996 de Nobelprijs Literatuur in de wacht sleepte. Een veelschrijver was zij niet. Dichters zijn twijfelaars, zegt zij hierover. Inspiratie haalt zij uit een voortdurend niet-weten. Elk gedicht is een poging tot antwoord op dat niet-weten. En ook dat antwoord blijkt telkens weer ontoereikend. Nieuwsgierig zijn naar wat je niet weet, is het begin van vernieuwingen en ontdekkingen, aldus Szymborska. Poëzie als avontuur dus.


Herkenning

Marie Martens, die velen zich nog zullen herinneren als de bevlogen vertolker van de gedichten van Alice Nahon, verdiept zich speciaal voor ons in de poëzie van deze Poolse dichteres. Samen met haar kijken wij door de nieuwsgierige ogen van Szymborska naar de wereld, naar de mens, naar onszelf. Het wordt ongetwijfeld een verrassend avontuur van herkenning. Een knipoog is nooit ver weg. Wie graag zelf in zijn poëtische pen kruipt of wie, om wat voor reden ook, een of ander gedicht koestert, mag dat meebrengen of vooraf al doorsturen. Dat schept meer mogelijkheden tot interactie.


Marie Martens vertolkt Wasliwa Szymborska, zondag 22 januari 2023 om 10:30 uur in Bezoekerscentrum Dru!f. Inschrijving door betaling van 8 euro voor leden, 13 euro voor niet-leden vóór 18 januari op rekening van Davidsfonds Overijse BE44 4342 5928 5145, met vermelding: ‘Toast Literair 2023’.

Info bij Lieve Vandaele (02 687 85 02) of op www.overijse.davidsfonds.be

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page