top of page

Tim Vandenput: 'Einddoel om veilige schoolomgeving uit te voeren mèt drie bomen blijft behouden'HOEILAART - 'Bij de opmaak van de plannen voor de nieuwe verkeerdsafhandeling aan de Waversesteenweg werd aan studiebureau D+A gevraagd om een ontwerp te maken waarbij de bomen blijven staan', aldus burgemeester Vandenput (Open VLD)

De burgemeester anwoordt daarmee op ons bericht over de bomenkap aan GO Het Groene Dal kant Waversesteenweg. 'Het ontwerp werd gemaakt, mèt behoud van de drie bomen', luidt het. 'Bij de uitvoering van de werken door de aannemer - die de plannen uitvoert - heeft die de wortels van één boom geraakt. En vastgesteld dat die boom niet meer gezond kon blijven staan. Er werd dan naar het ontwerp gekeken en vastgesteld dat de 2 andere bomen ook moeten verdwijnen om de plannen uit te voeren', verklaart Vandenput.


Nieuw ontwerp

Vandaar de beslissing om het Studiebureau D+A in gebreke te stellen over het maken van een ontwerp dat niet beantwoordt aan de initiële vraag. Dat er een nieuw ontwerp komt mèt het inplanten van drie nieuwe bomen en de drie bestaande bomen weg te nemen , het nieuwe ontwerp uit te voeren en drie nieuwe bomen te planten. De nieuwe bomen zullen van een grote plantmaat zijn zodat ze snel zichtbaar zullen zijn in het straatbeeld', laat de burgemeester verder weten. 'We vinden dit ook een jammere zaak die haar oorsprong vindt bij een slecht ontwerp door het studiebureau. Maar het einddoel om een veilige schoolomgeving uit te voeren mèt drie bomen blijft behouden'.

109 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page