top of page

Rotary Tervuren schenkt rolstoelfiets aan bewoners ZoniënTERVUREN - Dankzij Rotary Tervuren kunnen bewoners met een medewerker of familielid op uitstap met de elektrische rolfiets. Het fraaie cadeau zorgt alvast voor veel fietsplezier bij de rolstoelbewoners van het woonzorgcentrum.

De Rotary Club Tervuren koos voor dit project als goede doel in 2022. Met de opbrengst van het jaarlijkse benefietfeest kon de Rotary dit cadeau schenken aan de bewoners van Zoniën en De Den.

Evy Eeckhoudt, ergotherapeut in het woonzorgcentrum: 'Samen met een bewoner trok ik er met de rolstoelfiets op uit naar het Zoniënwoud. Eerst was het nog een beetje wennen en leek de bewoner sceptisch, maar alles ging goed en het werd superleuk! Nu vraagt mevrouw me elke dag wanneer we er nog eens op uit trekken.'

Steeds vaker zijn de bewoners van het woonzorgcentrum en het centrum voor dagverzorging De Den gebonden aan een rolstoel. Een wandeling naar het bos of het park blijkt voor veel bewoners te ver. Het team ergo-animatie van het woonzorgcentrum zoekt al jaren naar oplossingen om rolstoelbewoners mee op sleeptouw te nemen, maar die waren financieel niet haalbaar. Met deze fiets kunnen de bewoners opnieuw Tervuren en de groene omgeving ontdekken.


Intens contact

De leden van Rotary Tervuren zijn blij dat de fiets met zo veel enthousiasme onthaald wordt. De organisatie is erg betrokken bij maatschappelijke organisaties en de lokale gemeenschap in Tervuren. Peter Janssens, voorzitter DAG (dienst aan de gemeenschap), legt uit waarom Rotary Tervuren het project selecteerde: 'Dit project werd met voorsprong gekozen uit een aantal andere projecten omdat het een zeer lokaal project is (nl in Tervuren) en bovendien een zeer grote maatschappelijke relevantie heeft waar we als Rotary Tervuren een structurele bijdrage kunnen voor leveren. Tijdens Covid hebben we allemaal kunnen ervaren hoe belangrijk een ‘intens contact’ kan zijn met een familielid/rusthuis bewoner. Vandaar dat we zeer blij zijn dat we met deze, toch wel speciale fiets, dit soort contacten kunnen faciliteren'.


37 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page