top of page

Overvolle OLV-kerk voor kerstconcert 'Für Eglise' ten voordele van GanspoelHULDENBERG - Zaterdag verzamelden de Muziekacademie Schaarbeek/Huldenberg, het Ensemble Catena en het Koninklijk Vocaal Ensemble Sint-Cecilia voor de zesde editie van 'Für Eglise', een gevarieerd kerstconcert met veel kinderstemmen en live orkest met koor.

Al die zangertjes hadden hun familie meegebracht en dat zorgde er meteen voor dat de OLV-kerk in een mum van tijd tot in alle uithoeken volzet was. De grote groep kinderen zelf had al een flink deel van de kerk ingenomen zodat het hier en daar wat drummen werd. Vooraan was net plek genoek om er een meer dan een uur durend programma uit te rollen met kerst- en andere liedjes en af en toe een toneeltje/voordracht.'Hoe de Gniep de kerst stal', het verhaal dat als een rode draad door het podiumgebeuren liep, leek ons best leuk.


Hemels

Deze muzikale kerstmis scoorde voornamelijk met Cantena, het muzikaal ensemble van De Ware Vrienden. Hun 'Feliz Navidad' was een streling voor het oor en klonk hemels in het fraaie kerkgebouw. Hun complete inbreng zorgde overigens voor de kers op de taart. Al bij al werd het voor alle aanwezige een gezellig kerkbezoek met een vroege 'Stille nacht, Heilige nacht' want Sinterklaas was nog maar net uit het land.


Foto's © Michel Van Mullem

★★★☆☆

98 weergaven0 opmerkingen
bottom of page