top of page

Origineel stiftgedicht wint poëziewedstijd van de Bib

Bijgewerkt op: 7 feb. 2022


TERVUREN - Veronique Dubois is de verdiende winnares van deze opmerkelijke poëziewedstrijd. Met haar stiftgedicht “Vacuüm verpakt” wist ze de jury te overtuigen door haar creatieve vorm en inhoud. Het is al de tweede keer dat de bibliotheek van Tervuren een poëziewedstrijd organiseert. Na het succes van de Haiku-wedstrijd in 2021 mocht ook deze editie op heel wat respons rekenen.

Het was niet eenvoudig om een keuze te maken uit heel wat prachtige inzendingen. Toch werd de nummer één“Vacuüm verpakt”, het gedicht van Veronique Dubois, een tweetalige inwoner van Tervuren.Zij ging alvast de uitdaging aan en kwam al schrappend tot haar eerste Nederlandstalige stiftgedicht. Met een actueel, doordacht thema en een originele vormgeving voldeed ze helemaal aan de criteria van deze aparte dichtvorm. Haar boodschap: leef in het “nu” en laat je niet vacuüm verpakken.

Gedichten inspireren en hebben een unieke, soms troostende kracht, zoals schepen van cultuur Christine Tinlot terecht opmerkt: “Poëzie is ideaal om verbondenheid te creëren en we zijn ook blij om met dit initiatief een breed publiek te bereiken. Want poëzie opent de grenzen van de creativiteit en geeft ook de kans om je eigen of een andere taal te ontdekken in al z’n facetten.”

De geselecteerde werken zijn nog tot 16 februari te bewonderen in de Bib. Echte liefhebbers kunnen op

zondag 20 februari ook deelnemen aan een poëziewandeling. Inschrijven kan via

https://reservaties.tervuren.be/tickets of de balie van vrije tijd.

7 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page