top of page

'Oekraïne, wat nu ….?' tekst en uitleg door voormalig kolonel én Hoeilander Bert Van Vlerken
HOEILAART - De oorlog tussen Rusland en Oekraïne doet Europa en de wereld schudden op zijn grondvesten. Kennisbeurs, Okra, Cultuurmakers, 5 voor 12, samen Voor en Davidsfonds bundelen hun krachten en zetten een uitgebreide info-avond op poten met deskundigheid voorop. Kolonel op rust Bert Van Vlerken (foto) is de gids.

Oekraïne is 603.500 km² groot en telt 45 miljoen inwoners. Kiev is de hoofdstad. Het land werd door Rusland overvallen op 24 februari 2022 en bezette in juli 2022 zowat 20% van het grondgebied van Oekraïne. Na het tegenoffensief (met de hulp van het Westen) is dit percentage fel teruggelopen maar de situatie blijft precair. Kolonel op rust Bert Van Vlerken diende in Duitsland, Joegoslavië, Ghana, Gabon, Libanon en Afghanistan en sloot zijn loopbaan af op het NAVO Hoofdkwartier in Brussel.

Hij zal spreken over de oorlog in Oekraïne met volgende vragen... Hoe is het zover kunnen komen ? Wat is de achtergrond van deze oorlog ? Hoe evolueert de militaire toestand op het terrein ? Wat is mogelijke uitkomst ?


Op 22/02/2023 14:00 to 16:00 GC Felix Sohie, gemeenteplein, Hoeilaart

Toegang : gratis

Organisatie: Kennisbeurs, Okra, Cultuurmakers, 5 voor 12, samen Voor en Davidsfonds.

59 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page