top of page

Met megafuif 'Project Desbeck' neemt Hoeilaartse jeugd afscheid van iconische industriële siteHOEILAART - Op 4 en 5 mei organiseren vier eventsbedrijfjes 'Project Desbeck' aan de Overijsesteenweg in de leegstaande site van Desbeck. Er liggen sloopplannen op tafel want daar komt een bedrijventerrein. Hoog tijd dus voor eens ferm uit de bol te gaan met de steun van ondermeer een projectontwikkelaar.

Of het om dezelfde ontwikkelaar gaat die zich daar mag botvieren eens de laatste fuifnummers huiswaarts keren, weten we niet. Wel weten we dat de betrokkene in Hoeilaart en in andere druivengemeenten (waaronder het mega-project in hartje Maleizen)al meerdere grootse bouwwerken realiseerde in een vaak weerkerende witte gevelkleur.


Vreugdekreten

Het Project Desbeck Festival start op zaterdag om 14 uur en zal drie podia in- en outdoor bevatten: house, techno en urban. Het wordt helemaal drugs free en kent XER, VIEF, KONTROL en Project DESBECK als gelegenheidorganisatoren. Sommigen van hen pakten reeds op diverse Hoeilaartse locaties uit in een bescheidener opzet maar deze keer zouden ze samen de nodige decibels flink kunnen opstapelen. Voordeel: op Desbeck heb je geen buren tenzij het Griekse restaurant de slaap niet zou kunnen vatten. Op facebook circuleert inmiddels een koor van vreugdekreten omwille van de komst van het coole project maar ook een dronefilmpje dat ons meeneemt doorheen de gebouwen die inmiddels niet zo fraai meer ogen. Hopelijk is het daar allemaal nog veilig maar dat is een zorg voor het gemeentebestuur. En nu maar hopen dat De Lijn dat weekend wel paraat zal staan.


Project Desbeck

One day, once in a lifetime festival at the Desbeck site south of Brussels, Hoeilaart.

4 May 2024

XER x VIEF x KONTROL


Archieffoto's © Michel Van Mullem

684 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page