top of page

Kiwanis Hoeylaert Zoniënwoud richt uitgebreide en kwaliteitsvolle Vintage Boch beurs inHOEILAART - Nog tot 16 uur kan je vandaag terecht in GC Felix Sohie voor Boch, Villeroy & Boch en andere deco & vintage artikelen. Tientallen standhouders vonden een plekje in de serre en de theaterzaal om hun bijzondere waren uit te stallen.

Het aanbod is op zijn minst verbluffend te noemen en ontegensprekelijk van bijzondere kwaliteit en origine. Iedereen die van dichtbij of veraf iets vandoen heeft met de betere borden en kopjes, schalen en vazen, komt er beslist aan zijn trekken. Een en ander zorgt voor een druk en gezellig Hoeilaarts centrum. Bovendien is de cafétaria open en is er koffie en gebak.


Porseleinfabriek

In 1809 opende Jean-François Boch een fabriek in Mettlach in Duitsland. Op 14 april 1836, fuseerde het bedrijf met dat van Nicolas Villeroy en werd Villeroy & Boch (V&B). In 1976 werd de porseleinfabriek Heinrich uit Selb (Beieren) overgenomen. Royal Boch is een Waalse aardewerkmanufactuur, waarschijnlijk de bekendste op Belgische bodem. Het bedrijf werd opgericht in 1841, kreeg in 1844 de naam Boch Frères S.N.C.. Het bedrijf produceert tevens keramische producten onder de merknaam (Boch) Keramis.


De toegang tot de beurs is gratis.


★★★★☆

Foto's © Michel Van Mullem511 weergaven1 opmerking
bottom of page