top of page

'Ik werd gebeten door een loslopende hond in het Zoniënwoud!'HOEILAART-ZONIENWOUD - 'Wat een heerlijk loopje moest worden deze namiddag werd een korte wandeling naar huis nadat ik gebeten werd door een loslopende hond in het Zoniënwoud!', laat een jongedame op facebook weten.

'Toen ik het baasje vroeg haar hond ONMIDDELLIJK vast te maken na het bijten, riep ze terug dat ik maar geen schrik moest hebben. Dat het dan niet zou gebeurd zijn. Aan alle baasjes die denken dat andere mensen loslopende honden leuk vinden in het bos: hou ze alstublieft aan de leiband!'

Het is al zo vaak aangekaart maar helaas zijn er nog een hoop hondenbezitters die hun viervoeter in het bos -in dit geval het Zoniënwoud- zomaar los laten lopen. En kom je ze tegen en je maakt hen attent op wat ze doen dan krijg je een middenvinger onder je neus. Dat er hen mogelijks een boete wacht zal hen worst wezen want wie gaat hen die geven in dat immense woud? Boswachters of politie zijn kruisen daar zelden je pad.' Je dier moet met alle gepaste middelen worden vastgehouden en minstens met een korte leiband, op iedere plaats van de openbare ruimte en passages op het voor publiek toegankelijk privégebied. Het dragen van een muilkorf is verplicht voor agressieve, kwaadaardige of gevaarlijke dieren. Het is verboden dieren te laten begeleiden door personen die het dier niet onder controle kunnen houden', luidt het bij elke waarschuwing.


Ziektes

Natuur en Bos trekt regelmatig aan de alarmbel na een nieuw incident met loslopende honden. 'Wist je dat een loslopende hond zélf gevaar loopt? Niet alleen andere honden, maar ook everzwijnen of opgeschrikte paarden kunnen je trouwe viervoeter verwonden. Ook autowegen die langs de rand van het bos liggen zijn gevaarlijk als je hond te ver weg loopt. Een ongeluk is snel gebeurd. Bovendien zijn loslopende honden die lustig de natuur in trekken vatbaarder voor ziekten en vreemde beestjes, zoals teken', laat de vereniging weten. Met het mooie weer van afgelopen zomer liep het aantal overtredingen fel op. Straks wacht ons weer enkele milde herfstdagen en dat kan andermaal voor grote toeloop zorgen. Toeloop van honden en hun baasjes. Ga je met kleine kinderen het woud in, wees dan dubbel waakzaam.629 weergaven1 opmerking

1 Comment


Peter Vramby
Peter Vramby
Oct 12, 2022

Ik ga elke ochtend wandelen in het bos rechtover het station van Groenendaal en heb al verschillende keren "baasjes" er op attent gemaakt dat er door de gemeente losloopweides voorzien zijn. Dit gegeven is al genoeg om een hele reeks van verwijten naar je hoofd geslinger te krijgen door de "baasjes". Ik stuur hierover regelmatig een berichtje naar de politie, vragend of ze eens wat meer controle zouden willen doen, het hoeft daarom geen boete te zijn, maar ze er gewoon attent op maken. Helaas heb ik in de laatste 2 jaar nog geen politie en/of boswachter in dit stuk van het bos gezien. Ik veronderstel dat ze allemaal met Covid thuis in isolatie zitten.

Like
bottom of page