top of page

En of we in de wolken waren van het kunnen van Leander Vertriest en Benjamin ClémentHOEILAART - In de marge van de expositie 'De adem van de jazz' krijgt de bezoeker tijdens het weekend enkele concertpareltjes voorgeschoteld. Afgelopen zondag stond alzo 'Nuages' op de affiche. Het werd een memorabel anderhalf uurtje. Te danken aan Serreklanken en Jazz met Pit.

De gedichtencyclus ‘Nuages’ was Willy Roggemans grote eerbetoon aan de ‘jazz-manouche’ van Django Reinhardt. Vandaar dat de organisatoren het hoog tijd vonden om ons onder te dompelen in de wondere wereld van deze legendarische gitaarvirtuoos. Met muzikanten als Leander Vertriest (accordeon) en Benjamin Clément (gitaar) zou dat niet bij dromen blijven. Het duo nam ons mee naar de hoogdagen van de zigeunermuziek, aangevuld met Django-covers en eigen nummers. Overheerlijke musette, ballades en walsen werden in zaal Molenberg van GC Felix Sohie uitgestrooid en erg gesmaakt door het publiek. En al lijkt ons deze locatie minder geschikt voor dit soort optredens toch vloog de tijd door zoveel moois.


Sneeuwvlokken

Na dit mini evenement en dat van Nerorock afgelopen weekend zou je het ontbreken aan een klein concertzaaltje als een gemis kunnen ervaren. Een caferuimte of een expositiezaal omtoveren in een optimale concertplek lijkt ons minder aangewezen. Beetje jammer dat de bedenkers van GC Felix Sohie hier aan voorbij gingen. Het blijft behelpen. Niet dat het grote afbreuk deed aan het gebrachte. Vertriest en Clément gingen zo fel in hun set op dat ze achterover vielen dat hen werd gezegd dat ze intussen al meer dan anderhalf uur aan het musiceren waren. 'All of me', 'Les Differences', Retour des hirondelles', 'Les yeux noires' en vele andere oorstrelende walsjes en musette deed de tijd voorbijglijden terwijl buiten de eerste (tweede, derde?) sneeuwvlokken vielen. Volgend weekend volgen 'Monkish notes' (piano) en 'Bleus voor glazen blazers' (sax). Meteen in je agenda aankruisen.

'Nuages' met Leander Vertriest en Benjamin Clément, gezien op zondag 3 december 2023 in GC Felix Sohie, Hoeilaart

Foto's © Michel Van Mullem

★★★★☆


53 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page